Gevulde koolbladeren

 

Dit vindt iedereen lekker. Lijkt een hele klus, maar stelt eigenlijk niks voor.

 

 

Je hebt nodig

Een wit kooltje

 

  • Voor de vulling:
  • Gehakt (ik neem vaak lamsgehakt)
  • Handje risottorijst
  • Een ei
  • Karwijzaad
  • Pittige paprikapoeder
  • Voor de saus:
  • Een blik gepelde tomaten
  • Een kippen-bouillonblokje

 

Je maakt het zo

Het kooltje laat je even blancheren in kokend water, zodat de bladeren makkelijk los te maken zijn. Alle bladeren maak je los. En leg je naast elkaar klaar. Het laatste deel van de kool , waar je geen echte te vullen bladeren meer vanaf kunt halen, aan snippers snijden. De ingrediënten voor de vulling mengen. Alle bladeren vullen met een handje van het gehaktmengsel en dichtvouwen. Dan in een braadpannetje onderin de fijngesneden koolrestanten leggen. Daarop de gevulde bladeren naast elkaar schikken.

 

De tomaten in het blik een beetje stuk maken (ik doe dat altijd met een keukenschaar, terwijl ze nog in het blik zitten) Dat giet je de tomatenprut over de koolpakketjes. Daarop nog een halve liter kippenbouillon. En dan een uurtje zachtjes pruttelen tot de pakketjes stevig aanvoelen. Dan weet je dat het gehakt gaar is.

 

Eet smakelijk!

 

Door Franska

Beeld :www.degroenemeisjes.nl