Kabeljauw
in een korstje

 

Heel lekker zo’n visje – en al helemaal met een Italiaanse salade

 

GEROOSTERDE KABELJAUWHAASJES

met wilde tijm & pul biber

 

Wat heb je nodig?

VOOR 4 PERSONEN

  • 4 kabeljauwhaasjes à 200 g, het liefst dikkere stukken
  • knoflookolie
  • 4 tl gedroogde wilde tijm
  • 2 tl pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Midden-Oosterse supermarkt)
  • fijngeraspte schil van 2 onbespoten citroenen
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een braadslee met bakpapier.

Leg de vis in de braadslee en besprenkel royaal met knoflookolie, zodat elk stuk vis is bedekt. Bestrooi met de wilde tijm, de pul biber, de geraspte citroenschil en flink wat zout en peper.

Bak 8 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwhaasjes, tot de vis gaar is.

 

Lekker zo’n visje. Ik doe er een salade met een Italiaanse touch bij. Zal eens niet zo zijn… Receptje? Meng twee tomaten aan partjes, met wat gesneden’little gem sla of romainesla, wat flinterdun gesneden radicchiosla, een paar dunne schijfjes venkel, wat geraspte wortel en een handje rucola.

Dan pak je een soeplepel en een vork. De lepel houd je boven de kom gemengde sla. 

Op de soeplepel doe je een lekkere snuf zout. Dan giet je de lepel vol met witte balsamico-azijn, die roer je in de lepel om met de vork, zodat het zout opgelost wordt. Dat laat je in de sla lopen. Daarna giet je nog drie en een half keer de lepel vol met de allerlekkerste olijfolie die je kunt vinden en die giet je ook bij de sla. Nu nog een kwestie van omscheppen en klaar is ‘ie. Deze vinaigrette heb ik van een Italiaanse mama geleerd. 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Dit recept komt uit het boek Feasts

 

 

Sabrina Gayour

ISBN: 978 94 6143 180 6

Prijs: € 24,95

Uitgeverij Good Cook