Gelukkige stellen doen deze vier dingen zonder erom te vragen

 

De liefde is enig en een beetje verkering hebben is ontzettend knus. Maar het kan soms ook een beetje een uitdaging zijn om die langdurige relatie smeuïg te houden.

 

Want eerlijk: je kent elkaar na al die jaren door en door. Ook in bed. Ook op de bank. De grappen, de verhalen, ach, je weet bij voorhand wat er gaat gebeuren en je bent nu eenmaal al druk genoeg met jezelf, je baan, je vriendinnen en je eventuele kinderen. Dus die lover moet het maar allemaal even voor lief nemen, dat met die aandacht. Die tropenjaren hebben jullie al gehad en die liefde is er toch wel. Die beloofde voetmassage geef je ‘m volgende maand wel.

 

Herkenbaar? Foei. Voor je het weet is je relatie volledig ingedut en uitgeblust, dus maak er nu maar iets moois en spannends van. Er blijken vier dingen te zijn die mensen in een goede relatie voor elkaar doen, zonder dat de ander daar hardop om vraagt. En juist die dingen maken een lange relatie weer fijn, waardoor je nog blijer bent met de ander.

 

1. Kook iets wat de ander lekker vindt. Simpel. We houden na een lange dag allemaal van een goed bord eten en hoe fijn is het als het je lievelingsmaaltje is dat op je staat te wachten? Kleine moeite, lekker gebaar.

 

2. Zeur niet over elkaars troep. Soms is het zijn was die slingert, soms is het jouw tassencolletie die door het huis giert. Zo gaat het. Je woont samen onder één dag en dat is geven en nemen. En hoe meer je zanikt over dingen die er niet toe doen, hoe meer het leidt tot dingen die er wel toe doen. Je wordt dan namelijk ongelukkiger in je eigen huis en dat zorgt ervoor dat of jij of je partner eens buitenshuis gaat loeren.

 

3. Steun de ander met downs én ups. Als iemand niet lekker in zijn of haar vel zit, dan ben je er voor diegene. Maar wees er ook voor je partner als er goed nieuws te vieren is. Haal die fles champie, zorg voor een kaarsje en een wijntje als je knapperd thuiskomt en promotie of een nieuwe baan heeft. Proost erop en lach samen om de mooie dingen des levens.

 

4. Stuur berichtjes met vragen. Niet alleen een hartje of iets vertellen over jouw dag, vraag eens wat je liefde aan het doen is en met wie en hoe het gaat. Gewoon, uit interesse. Wees die beste vriend of vriendin voor je maatje want je bent natuurlijk lovers, maar ook elkaars besties. Je deelt je hele leven met diegene, dus zorg er dan ook voor dat je weet wat er in het dagelijks leven van de ander speelt.

 

Zo, ik heb nog wat te doen vandaag. Laat ik maar eens beginnen met dat koken. Toevallig is zijn favoriete eten kaasfondue en laat ik dat nou leuk vinden om te maken (want: kaas en wijn). Je moet ergens beginnen, toch?

 

Door: Redactie Amayzine.com