Gelukkig Nieuwjaar!

 

 

Jaja, als je het een beetje uitkient kun je het alwéér vieren. Zelfs hier op Franska.nl, want wij doen aan elk feestje mee. Lekker hoor, om van twee walletjes te eten.

 

 

Het jaar van het zwijn of het varken is namelijk op komst. Hoe het komt dat ik meer geloof in de Chinese horoscoop dan in de watermannen/schorpioenen-horoscoop, geen idee. Misschien gewoon omdat het leuker klinkt, dat aap, konijn, buffel en varken. En omdat er ook nog allerlei soorten apen en paarden zijn. En omdat het ook zo’n groot feest is, die jaarwisseling bij hen. Heel China viert feest, complete families maken gigantische reizen om met Chinees Nieuwjaar bij elkaar te zijn. Gezellig.

 

En ze vieren het niet zo zuinigjes als wij, op een avond en een dag. Chinezen doen er vijftien dagen over. Van de eerste van de Chinese kalendermaand tot de vijftiende. Het feest wordt daardoor ieder jaar op een andere datum gevierd, maar altijd tussen onze 21e januari en 20e februari. Dit jaar valt hun nieuwjaarsdag op 5 februari. Dus als je zin hebt om het echt een keer mee te maken, spring in een vliegtuig en ga het spektakel met eigen ogen aanschouwen. Of ga ergens naar een Chinatown. Kan trouwens ook lekker in eigen land. En het kan nog makkelijker: geniet van de dansende Nieuwjaarsleeuw op www.franska.nl. Hoef je niet eens uit je stoel te komen.

 

Ik ben qua Chinese astrologie een paard. Heel benieuwd wat het komende jaar me gaat brengen. Natuurlijk wel even zoeken naar de horoscoop die er het beste uitziet. Je mag het lot heus wel een beetje manipuleren wat dat betreft. Het komende jaar staat voor een paard in het teken van geluk en vrolijkheid. Joehoe!!! En meteen ook een oeps: ik krijg gezinsuitbreiding. Nou, dat werd tijd zeg. Zijn ze lekker snel bij die Chinezen. Oh help, ik moet geduld hebben komend jaar. Negen maanden zeker? Qua relatie een nieuwe vriend. Zou dat kind dan van hem zijn? Of van m’n man. Hum. Even kijken of mijn horoscoop met die van m’n man matcht, anders zijn we lelijk in de aap gelogeerd. Nou ja zeg, hij ontmoet ook een nieuw iemand.

 

Hum

 

 

 

Bij nader inzien geloof ik toch maar meer in onze eigen horoscoop dit jaar. Ik ga weer gewoon voor de schorpioen. Mij teveel gedoe zo’n apenjaar.

Door: Franska

Afbeelding van Franska