Gehaktballetjes op een tosti!
Deze ingrediënten smaken heerlijk op een tosti. Het maken van de gehaktballetjes duurt even, maar tijd is liefde en deze tosti geeft je die liefde, met pesto erop!
Gehaktballetjes, venkel en walnootpesto
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Beste brood: wit vloerbrood
- 2 el olijfolie
- 1∕2 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 250 g varkensgehakt
- 1 el worcestersaus
- 25 g Parmezaanse kaas
- versgemalen zwarte peper
- 1 el venkelzaadjes
- 4 dikke sneden wit vloerbrood
- 2 el boter, op kamertemperatuur
Gemarineerde venkel
- 2 el rijstazijn
- 2 el vloeibare honing
- 1 kleine venkel, in fijne plakjes
Walnootpesto
- 45 g walnoten
- 30 g basilicum
- 1 el Parmezaanse kaas, geraspt
- 60 ml olijfolie
- een snufje zeezout
Marineer de venkel: meng de rijstazijn met de honing in een kom en voeg vervolgens de venkel toe. Laat minstens 10 minuten intrekken.
Doe intussen alle ingredienten voor de walnootpesto in een keukenmachine en pureer tot een grove saus. De pesto moet niet te glad worden. Zet even opzij.
Maak vervolgens de gehaktballetjes: verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op matig vuur. Fruit de ui en knoflook 5 tot 10 minuten tot ze glazig zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Pureer het varkensvlees, worcestersaus, Parmezaanse kaas, uienmengsel, zout en peper tot een grof gehakt en doe het gehakt in een kom.
Voeg het venkelzaad toe en meng. Vorm met je handen kleine balletjes met een doorsnede van ongeveer 2 cm.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op matig vuur.
Bak de gehaktballetjes in porties – zorg dat de pan niet te vol is – in 10 minuten gaar en aan alle kanten bruin.
Rooster de sneden brood in een broodrooster en besmeer elke snee aan een kant met boter. Leg een snee neer, met de beboterde kant naar boven. Bestrijk met de walnootpesto en leg de gehaktballetjes erop. Garneer met de gemarineerde venkel. Doe dit nog twee keer. Je hebt nu een gestapelde sandwich. Snijd doormidden en serveer.
Eet smakelijk!
Door: Redactie FavorFlav
Fern Green
ISBN: 978 94 6143 173 8
Prijs: € 14,95
Uitgeverij Good Cook