Geen discussie mogelijk: kaas is het allerlekkerste eten ter wereld

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Geen discussie mogelijk: kaas is het allerlekkerste eten ter wereld.

 

Adeline houdt van eten, veel en vaak, en zowel thuis als er buiten. Ze leeft op dubbele espresso, is verslaafd aan waterijs en overweegt wekelijks om mee te doen aan Ik Vertrek om ergens op de wereld een B&B met honesty bar te openen. Maar deze week moet ze het gewoon nog even hebben over het voedsel der voedsel: kaas.

 

Kaas: het allerlekkerste eten ter wereld

Als je me een kaasverbod op zou leggen, dan ontneem je me toch zeker de helft van mijn levensvreugde. De andere helft is goede, witte wijn. Neem nou brokkelkaas, graskaas, Camembert, feta, Chaumes… Wat zeg ik? Zelfs heksenkaas eet ik het liefst met een lepel uit het plastic bakje. Alles wat maar neigt naar kaas eet ik. Behalve smeerkaas. De idioot die dit ooit durfde te maken moet het voor straf de rest van zijn of haar leven elke maaltijd eten. Het zal ze leren, zo goor.

 

Alleen gesmolten kaas?!

Mensen die geen kaas lusten begrijp ik daarom niet. Ik zweer je dat ik pas op het punt stond om één van mijn allerbeste vriendinnen te ontvrienden, omdat ze ineens zei dat ze alleen gesmolten kaas eet. Wait, whut? Wie ben jij en waarom zijn we vrienden? Kaas is alles in het leven en meer. Kaas in de ochtend, in de middag, bij je avondeten, tussendoor, om iets te vieren of gewoon doordeweeks. Kaas kan altijd, kaas is een betrouwbare compagnon, kaas is ook nog eens altijd lekker. Waarom zou je het niet eten of erger nog ‘lusten’? Kaas is alle steun die je nodig hebt.

 

Bakkerijboterham met echte boerenkaas

Ja, ik ken de filmpjes van Italianen, Spanjaarden, Zuid-Amerikanen en Fransen die onze boterhammen belegd met kaas bij de lunch belachelijk maken. Terwijl ze zelf borden pasta (met kaas) of van die grote kommen gegratineerde uiensoep (met kaas) eten. Ik heb hier maar één ding op te zeggen: dan heb je nog nooit zo’n bakkerijboterham met echte boerenkaas van de kaasboer op.

 

Als professioneel proever is het leven trouwens wel heel zwaar. Aan de ene kant eet je non-stop alles (kaas!) en aan de andere kant helemaal niks. In mijn geval dan, want na maanden (vr)eten moet ik ook maandenlang diëten. Da’s zuur, maar noodzakelijk. Ik zit daardoor op dit moment middenin een kaasloze periode en dat vind ik het aller-allerergste dat er bestaat. Met je: ik lust geen kaas.

 

Door: Redactie FavorFlav