Kibbeling met remouladesaus
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 1 zure augurk
- 1 tl kappertjes, fijngesneden
- 2 el verse (tuin)kruiden, bijv. peterselie, bieslook en/of kervel, fijngesneden
- 5 el mayonaise
- olie om te frituren
- 500 g schelvisfilet
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 300 ml bruisend mineraalwater
- flinke snuf zout
Zo maak je het
Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk met de kappertjes en de kruiden door 5 el mayonaise.
Verhit de olie om te frituren tot 180 °C. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van ca 4 cm. Klop een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel met het mineraalwater en een flinke snuf zout. Haal de vis door het beslag en laat langzaam in de hete olie zakken. Bak de kibbeling in kleine porties in 3-4 min. goudbruin, gaar en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op een bord met keukenpapier uitlekken. Serveer met de home made remouladesaus.
Eet smakelijk!
Sfeerbeeld: Shumaila Chuhan