Sushi kennen we allemaal, maar eigenlijk is dit nóg veel lekkerder.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen
- gekookte sushi rijst (350 gr)
- gekookte grote garnalen in stukjes
- 1 avocado
- halve komkommer in kleine blokjes
- 1 eetlepel hot chilisaus (sriracha)
- limoensap
- lekkere mayonaise
- halve theelepel Wasabi (groene Japanse ‘mosterd’)
- Kikkoman (sojasaus)
- zout
- 1 eetlepel suiker
- rijstazijn (AH)
- sesamolie (of olijfolie)
- zwart en licht sesamzaad
Deze sushi stapels bestaan uit 3 lagen.
1e laag rijst, 2e avocado met komkommer, 3e garnalen
Handig is een kookring of plastic bakje/beker (van bijv yoghurt inhoud ¾ liter) daar maak je een mal van door de beker af te knippen op een hoogte van 8 cm. Vet hem in met olijfolie of sesamolie. Je bouwt daarin de lagen direct op het bord op en haalt de ring er vanaf als je klaar bent.
Geen mal? Dan met de hand direct op een bord aan de gang gaan. Wordt het iets rommeliger, maar net zo lekker natuurlijk.
1e laag:
- sushirijst (gekookt volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
- 2 el rijstazijn (AH)
- snufje zout
Schep de rijstazijn en het snufje zout door de iets afgekoelde gekookte rijst
2e laag:
- 2 grote rijpe avocado’s (vruchtvlees fijngeprakt)
- ½ limoen (1 el sap)
- komkommerblokjes
- halve theelepel wasabi
Mix het limoensap snel door de geprakte avocado met evt een snufje zout. Meng met komkommerblokjes en de wasabi.
3e laag
- 250 gr gekookte gepelde garnalen (in stukjes gesneden)
- 3 el mayonnaise
- 1 el hot chilisaus (sriracha)
Mix de garnalen, mayonaise en sriracha.
Stapel alle lagen op elkaar en garneer met het sesamzaad. Geef de sojasaus (Kikkoman) er apart bij op tafel.