Deze zangeres spande een rechtszaak aan tegen haar manager om déze reden

 

Ze kreeg gelijk en streek 200.000 euro op. Halleluja!

 

 

Gali Atari is een Israëlische zangeres en actrice die in 1979 het Eurovisiesongfestival in Jeruzalem won. Samen met haar groep Milk&Honey wonnen ze met het liedje Hallejulah. Na hun succes op het songfestival scoorde Atari samen met Milk&Honey meerdere bekende hits zoals Shir Lashirim, Yachad en Galgal Anak.
 
In de jaren 80 brak Atari met Milk&Honey en spande ze een rechtzaak aan tegen de manager die volgens haar het geld van tientallen optredens voor zichzelf had gehouden. De rechter stelde haar in het gelijk en Atari kreeg alsnog ruim 200.000 euro. Hallelujah!
 
Na haar scheiding met Milk&Honey begon ze aan haar solocarrière en bracht ze meerdere albums uit. Begin jaren 90 was een wat lastigere periode voor Atari. Haar moeder overleed en de pers kwam erachter dat haar man, een privédetective, veroordeeld was voor een gevangenisstraf van zes maanden. Haar huwelijk met deze echtgenoot duurde vijf jaar.
 
Op dit moment woont Gali Atari in Tel Aviv, samen met haar dochter, en sinds 1999 bij haar nieuwe vriend, Yoram Erzine, dierestauranthouder is. Over 24 dagen is Gali Atari te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam tijdens Het Grote Songfestivalfeest. Er is een fantastische line-up met alleen maar oud-winnaars van het Eurovisie Songfestival.
 
Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticker Master.

 

 

 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers