Naar het strand?
Niet doen

 

Persoonlijk is Frits niet zo van het strand. Maar Frits zou Frits niet zijn als hij ons niet toch weer een paar heel bruikbare tips kon geven!

 

Persoonlijk, en ik spreek hier als kat hè, mag water van mij wel worden afgeschaft. Behalve dan dat water in mijn kommetje, maar mensen schijnen er wel van te houden. Die gaan er zelfs weleens in, in dat water, hoe kom je erbij zeg. Maar laat ik me even inhouden. Ja, mensen, het is volop voorjaar, tijd voor het strand! Als jullie het een beetje slim hebben aangepakt in het leven, vooral zakelijk, dan hebben jullie nu zo’n lekker privé-strand met een privé-ober erop. Zo niet, dan zijn er nog de stranden voor de zogezegd gewone mensen. Die gewone mensen krijgen dan op zo’n strand te maken met allerlei onprettige kwesties. Ja, ik zeg het nog maar eens: een strand, dat kun je beter vermijden. Maar voor de doorzetters hier wat praktische, bruikbare tips van jullie Fritsje om van dat strandleven toch nog wat te maken:   

 

  • Krijsende kinderen, ja, die zijn echt erg. Dit is echter makkelijk op te lossen door óf een pleister op hun mond te plakken óf ze patat te geven. Let op: een pleister op hun mond plakken en ze dan patat geven, dat werkt dan weer niet.

 

  • Zand in je badpak, dat is ook lastig. Op een naaktstrand heb je daar doorgaans geen last van. Als kat heb ik niet zo’n probleem met naakt rondlopen maar naakte mensen, tja, je moet er maar net tegen kunnen. Het beste is je kleren aan te houden, dan hoef je je ook niet te bekommeren om je figuur én je hoeft je niet aan of uit te kleden. Scheelt een hoop tijd, die je dan weer kunt besteden aan het versieren van een toyboy. Ik weet niet precies wat dat is, iets uit een speelgoedwinkel? Maar wat dan?

 

  • Honden op het strand, dat is natuurlijk heel erg (dat geldt trouwens ook honden die elders verkeren). Ik zou zeggen: schiet ze neer, maar dat gaat wellicht weer wat ver en eer je het weet heb je mot met de eigenaar. Een stevige schop wil nog weleens helpen, maar kijk wel eerst goed met wat voor soort hond je te maken hebt. Een Labrador: ja. Een Rotweiler: nee.

 

Een stevige schop wil nog weleens helpen, maar kijk wel
eerst goed met wat voor soort hond je te maken hebt

 

  • Ben je verbrand? Trek dan iets matzwarts aan. Volgens de Franska-moderedactie gaat dat erg goed samen, fel rood en matzwart.

 

  • Files richting strand kun je omzeilen middels een helikopter. Neem er wel een die prettig combineert met je kleding. Heb je bijvoorbeeld een felrode jurk aan neem dan een matzwarte helikopter (zie ook vorige opmerking).

 

  • Ja, je haar, altijd moeilijk in model te houden met die wind van zee. Vergeet dan ook nooit je kapper mee te nemen naar het strand!

 

Nou, mooi hè? Beauty-, verkeers- én kledingtips, jullie Frits de Kat is weer eens van alle markten thuis. Al met al zou ik zeggen: blijf lekker thuis deze zomer en wees eens extra, extra, extra aardig voor de poes, ook al geeft hij of zij nooit liefde terug, hij of zij heeft het wel nodig, die liefde, heel veel zelfs.