‘Ik schijn op vakantie te gaan. Toch niet naar…?

 

Frits kan de vrouw die zich zijn eigenares noemt wel schieten op het moment.

 

Ik heb sinds een uur wel zo’n pokkenhumeur zeg. Komt dat mens dat zich mijn ‘eigenares’ noemt (yeah, dream on) en begint, als gewoonlijk, tegen mij te praten alsof ik een peuter van drie ben in plaats van een waardige, wijze kater van middelbare leeftijd.
‘Oh, mijn poesiepoesie gaat op vakantie!’
Ik schrok me rot. Op vakantie? Toch niet naar…
Ja hoor.
‘Poesiepoesie gaat lekkertjes naar de dierenboerderij met de kerstdagen!’

 
Drie redenen waarom ik de dierenboerderij háát

  1. Er lopen honden vrij rond. Erger nog: inclusief labradors. Labradors! Honden zijn al onnozel maar onnozeler dan de labrador heb je ze niet, dan moeten we toch helemaal teruggaan tot de dodo.
  2. En ook nog kittens. Weliswaar is dat mijn eigen soort, maar die kruipen ’s nachts tegen je aan. Af-schu-we-lijk.
  3. Het eten. Nog viezer dan wat ik hier krijg. Lekkere kerst hoor, trut: hele gore, gortdroge brokken en het bordje moet ik délen. Weten ze op die dierenboerderij niet dat wij poezen liefst alles alleen doen, eerst en vooral ongestoord alleen eten?

Ik kan wel janken.
Maar, oh ja, dit moet een gezellige column zijn, dat vergeet ik nogal eens. En ook nog praktisch. Zal ik even doen, nu, ben ik er tenminste vanaf.

 

Geen idee eigenlijk waar deze tips over gaan

 

Hoe word je een stijlvolle vrouw
5 keipraktische tips!

  1. Jurken en schoenen: ik zweer bij Prada. Nee, niet voor mezelf hè, maar voor zo’n vrouw die met kerst stijlvol voor de dag wil komen. Voor 5000 euro heb je al een Prada-garderobe, nou ja, een garderobetje. Een mooi beginnetje.
  2. Tassen van Mulberry. Nooit Louis Vuitton, dat is voor lellebellen uit Moskou. Je hebt al een Mulberry voor 1000 euro. Je bent nu pas 6000 euro verder en al een stuk stijlvoller.
  3. Altijd, rain or shine, zonnebril losjes in de hand. Zonnebril: Arabella van Tom Ford (koopje hoor: 278 euro!).
  4. Niet te veel make-up en zeker niet te veel lippenstift. Hou het naturel, vrouwen.
  5. En wat ook wel helpt: als je als vrouw geboren en getogen bent in Parijs. Dan ben je namelijk een Parisienne en hoef je verder niet zo gek veel meer te doen om stijlvol voor de dag te komen.

 
Nou, daar hebben we wat aan, toch? Oké, deze tips zijn niet van mezelf, geen idee eigenlijk waar dit allemaal over gaat; ze zijn van dat ding van hiernaast, poes Mia, die het snobisme weliswaar niet heeft uitgevonden maar wel geheel nieuwe dimensies heeft gegeven. Ze lachte me keihard uit toen ik zei: ‘Hé, Tom Ford, die ken ik wel, van de Fiësta en de Mondeo!’

 
Volgende keer gaat het over: gezelligheid. Hoe word je een gezellige vrouw? Met weer véél praktische, bruikbare tips. Maar ik ga nu eerst vanwege die dierenboerderij wat seroxat slikken tegen mijn opkomende depressie.