Even een toonladder tussendoor hoor

 

Waar zal ik beginnen? Royal Albert Hall in Londen? Carnegie Hall New York? Of meteen maar de Scala in Milano? Ik breek namelijk binnenkort door. Nog even een kwestie van een auditietje, wat anderen kandidaten ‘eruit’ zingen en hoppa. Want wat lees ik net?

 

Breaking nieuws!

Er komt een Voice of Holland voor oudere mensen. ‘The Voice Senior’. Nu eens niet voor kleintjes en ‘gewone’ mensen.  Nee echt iets voor mij: The Voice Senior. Even checken hoe en wat. Volgens  de mensen van de redactie moet ik er echt aan mee gaan doen. Want ik kan zingen. Ik zit al te oefenen. Als je een beetje goed voor de dag wilt komen moet je natuurlijk je dagelijkse portie toonladders doen.

 

 

Danique naast me (net nieuw op de redactie van franska.nl ) zei meteen: ‘Wat heb jij een zuivere stem.’ Dus… Nu alleen nog maar even mezelf opgeven en zo. En bedenken wat ik allemaal ga zingen. Sowieso iets van Billie Holiday: Do you know what it means to miss New Orleans.  Zo mooi… luister maar:
 

En dan nog iets heel moois van Callas natuurlijk. En…

 

Oh nee!

Check ik het nog even en dan lees ik nu dit: Het is voor vijfenzestigplussers. IK BEN TE JONG! Te klein voor tafellaken en te groot voor servet. Alweer. Dat dat je dus twee keer in je leven kan overkomen. Eerst op je dertiende en dan nu nog een keertje. 

 

Snik

Daar zit ik dan met m’n talent. Dat blijft dan dus bij aria’s onder de douche en in de auto…

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter