Bof ík even!

 

Persbericht in m’n mailbox: ‘Snurken is een groot maatschappelijk probleem. Nederland telt zo’n 4 miljoen chronisch snurkers. 60% van deze snurkers is man, 40% vrouw. Tijdens warm weer wordt verwacht dat er een miljoen snurkers meer zijn dan normaal.’ Gelukkig is het weer een beetje koeler intussen.

 

Nou, al gaan ze bij wijze van spreken met een kettingzaag naast m’n bed staan, ik word er niet wakker van. En als ik al eens wakker lig en gesnurk naast me hoor, dan weet ik zeker dat het daar niet door kan komen. Hoe kan die snurker nou de schuld krijgen dat ík wakker lig? Ik moet gewoon zelf gaan slapen en niet naar dat gesnurk luisteren. Klinkt misschien wel heel simpel. Maar ik heb echt gemerkt dat het voor mij werkt.

 

Als ik ga liggen verzinnen waar het door komt dat ik wakker lig, dan krijg ik er alleen maar meer last van. Dus daar schiet ik niks mee op. Enige keren dat ik er last van heb, is als ik weet dat de buren er last van hebben. Op een camping bijvoorbeeld. In een dun tentje. Of in een appartementje met een dun plafonnetje. Dan krijg ik de neiging om de boel tot stilte te manen. Kun je lekker druk mee zijn ’s nachts.

 

Dames en heren, u heeft een snurkende hoofdredacteur. Kunnen we dat s.v.p. onder ons houden?

 

En het schijnt… maar dat is nog nooit bewezen… dat ik zelf ook weleens snurk. Oeps. Nu zit ik toch een beetje uit bed te klappen. Dat was niet de bedoeling. Lees het hier maar: https://franska.nl/priveleven-op-facebook. 

 

En het is natuurlijk ook helemaal niet chic om te snurken als hoofdredacteur. Ssst! Laten we het s.v.p. onder ons houden.

 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter