Ik geef toe, ik ben een beetje nuts

 

Dit heb je nodig

  • een maatbeker (om de noten af te meten)
  • 2 grote eiwitten
  • 130 g kristalsuiker (of lichte rietsuiker)
  • 2,5 el Old Bay-seasoning
  • 2 tl worcestershire saus
  • 1,5 tl cayennepeper
  • 0,5 tl zout
  • 480 ml pecannoten
  • 480 ml pistachenoten
  • 480 ml cashewnoten
  • 60 g gesmolten boter
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas

 

Ik vind het echt zo’n weekend om eens even iets lekkers in de oven te maken. Voor bij de borrel straks of morgen. Ramen en deuren dicht en lekker knutselen in de keuken.

 

Natuurlijk kun je nootjes neerzetten bij de borrel. Maar mevrouw de uitslover Franska Stuy wil alles altijd nét even iets leuker en spannender maken. Vandaar dat ik ooit op dit nootjesrecept viel. Intussen is het een van mijn feestjesklassiekers geworden. Je hebt meteen een hele voorraad, die je uit kan delen of bewaren, als je er nog een keer mee wilt scoren. Blijft in een goed gesloten blik zo’n drie weken lekker.

 

TIP: Maak lekker een dubbele hoeveelheid. Heb je nog een voorraadje voor volgend weekend en voor de weggeef. Cellofaan zakje, strikje, kaartje eraan en het is nog een cadeautje ook. Als je er vanaf kunt blijven…

 

Zo maak je het

  • De oven voorverwarmen op 150 graden.
  • 2 bakplaten met bakpapier bekleden.
  • Eiwitten stijfkloppen met de suiker.
  • Old Bay-seasoning, worcestershiresaus, cayennepeper en zout erdoorheen roeren.
  • Noten en boter er goed doorheen scheppen.
  • Kaas erdoor.
  • Mengsel in een enkele laag uitspreiden op de bakplaten.
  • 30 minuten laten bakken. Of tot het licht goudbruin is (pas op dat het niet te bruin wordt).
  • Op aanrecht het papier met de noten schuiven en heel goed af laten koelen.
  • Losmaken en in een blik bewaren.
  • Ze blijven ongeveer 3 weken goed.

 

Eet smakelijk!