FEEST: Griekenland gaat weer open in mei

 

Bij ons thuis vlogen de Jamas’jes gisteravond in het rond. De Griekse muziek ging aan en de spanakopita schoof – hoppa – de oven in.

 

Griekenland gaat open voor toeristen op 14 mei, meldde Minister van Toerisme Theocharis in een verklaring.

 

Normaal kom ik minimaal twee keer per jaar in Griekenland. Dat kan op een Grieks eiland zijn of een paar nachten in Athene of Thessaloniki. Ik ben as we speak Grieks aan het leren en ooit ga ik er wonen (beloofd). Je mag gerust zeggen dat ik nogal Griek-minded ben. Ik hou van het land, de mensen, de cultuur en laten we het eten niet vergeten. Dit vind ik daarom uitstekend nieuws, niet alleen voor ons, maar ook voor de Grieken die zo bedreven zijn in gastvrijheid.

 

Bij ons thuis vlogen de Jamas’jes gisteravond in het rond. De Griekse muziek ging aan en de spanakopita schoof – hoppa – de oven in. Griekenland gaat open voor toeristen op 14 mei, meldde Minister van Toerisme Theocharis in een verklaring.

 

14 mei is het streven van de regering. Wat niet betekent dat je gewoon de eerste beste vlucht mag pakken, want de Grieken gaan werken met restricties. Zo moet je vooraf een negatieve testuitslag of een bewijs van vaccinatie kunnen overleggen. Bij binnenkomst gaan de Griekse autoriteiten, net als vorig jaar, steekproefsgewijs testen afnemen. Aan de testen bij binnenkomst of een verplichte quarantaine zijn geen kosten verbonden. Die quarantaine wordt trouwens ook verkort door het gebruik van sneltesten, wat wel zo fijn is. Griekenland telt ondertussen nog wel het hoogste aantal besmettingen sinds het begin van de crisis, en die zijn vooral te vinden in en rondom Athene en Thessaloniki.

 
Griekenland dus, nu hopen dat het licht hier voor deze bestemming half april op geel gaat. Ik zou best een reisje lusten. Naar Ikos bijvoorbeeld voor wat luxe of juist struinen door de straten van Lindos.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans