Dit heb je nodig
- 500 g gemengde tomaatjes
- 2 tl gerookte paprikapoeder (pimentón de la Vera)
- 2 el pure ahornsiroop
- 2 el fijngehakte oregano + extra blaadjes, voor erbij
- 80 ml olijfolie
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 1 teen knoflook, gehalveerd
- 150 g ricotta
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schep de tomaten met paprikapoeder, ahornsiroop, oregano en 2 eetlepels olie in een kom door elkaar en voeg zout en peper toe. Verdeel alle tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 8-10 minuten in de oven tot de velletjes gaan openspringen en ze gekaramelliseerd zijn.
Verhit intussen een grillpan op middelhoog tot hoog vuur. Bestrijk de sneetjes brood met de overgebleven 2 eetlepels olie en rooster ze 1-2 min. aan elke kant tot ze lichte grillstrepen hebben.
Wrijf beide kanten van elke warme toast in met een halve teen knoflook. Besmeer de toast met ricotta, verdeel de tomaatjes erover en bestrooi ze met oregano en zeezout. Serveer de toast.