Extra vitamines slikken helpt niet?

 

Ken je dat: dat je soms in 5 minuten de hele bingokaart met overgangsklachten af kan vinken? Gelukkig heb ik een oplossing gevonden die mij helpt en misschien jou ook.

 

 

 

Het is soms echt niet normaal hoe ik in een paar minuten de hele overgangsklachtenbingokaart vol heb. Terwijl ik een opvlieger heb weet ik niet meer hoe een collega heet met wie ik al ruim vier jaar samenwerk of zijn er woorden waar ik niet op kan komen. Laatst wilde ik zeggen dat we pasta met zalm en spinazie zouden eten, maar ik kon toch niet op het woord spinazie komen. Hoe maf is dat?! Van ellende maakte ik er maar een grapje van: die groene smurrie die Popeye zo graag eet. Pffff, wat een ellende, die overgang.

 

Of dat je ’s nachts niet kan slapen terwijl je verschrikkelijk moe bent. Dat je voor de tigste keer je bed uit moet voor een muizenplasje, maar blijven liggen is echt geen optie. Alleen, ik slaap op zolder en moet dan dus de trap af en dat is wel een dingetje als je zo stijf bent als ik. Treetje voor treetje schuifel ik af in het donker en ik ben dus altijd bang dat ik er eentje vergeet en in volle vaart naar beneden kukel. Plasje gedaan, dan moet ik die helletocht weer naar boven maken. Toen ik het daar met vriendin C. over had zat ze me streng aan te kijken. C. is al jaren verpleegkundige, kent haar pappenheimers en is ervaringsdeskundige waar het om de overgang gaat. Dus toen ze zei dat ik maar eens wat vitamines moest gaan slikken leek me dat wel een puik idee.

 

Inmiddels ben ik een maand verder en neem ik iedere ochtend braaf twee pilletjes. Eentje met vitamine b12-complex en eentje met vitamine d3, en je zult het niet geloven maar ik voel me zoveel beter. Op de trap sla ik nu met gemak een treetje over en die eindeloze vermoeidheid ebt gelukkig eindelijk weg. Ook heb ik het idee dat de mist in mijn hoofd een beetje is opgetrokken en zijn er zomaar minder opvliegers.

 

Misschien vinden sommige artsen het slikken van extra vitamines pure kwakzalverij omdat niet wetenschappelijk is aangetoond dat het helpt. Dat zal dan wel, denk ik dan. Ik slik lekker door want ik ben superblij met m’n potjes b12 en d3. Had ik veel eerder moeten doen.

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit