Even over de nieuwjaarsnacht van Dolly Parton

 

Dolly Parton heeft zelf dan misschien geen kinderen, ze grossiert in de neefjes en nichtjes en heeft ook een heel bijzonder petekind: Miley Cyrus.

 

 

 

Die is inmiddels zo groot en beroemd dat ze haar vader, countryster Billie Ray Cyrus, al duizend keer voorbij is waar het hits betreft maar haar peettante van 76 is nog altijd een enorme magneet voor alle Miley-fans. Zaterdag gaf Miley weer een New Years Eve-concert en toverde als konijn uit de hoge hoed haar peettante Dolly Parton op het podium. Samen zongen ze eerst Wrecking Ball van Miley om soepeltjes door te soneren in Dolly’s kraker I Will Always Love You.

 

Ik weet niet wat het was, het perfecte huwelijk van deze twee stemmen, de een zo rauw, de ander hees en hoog zoals we het al jaren kennen, het gemak waarmee ze in elkaars nabijheid bewogen, de mix van een heel modern en een toch al wat vaker beluisterd liedje, het nieuwe leven en het volgroeide, of het filmpje dat als teaser werd gebruikt en waarin Dolly soepel als een hinde over een dranghek springt en een vierdubbele salto maakt. Al was het ongetwijfeld een stuntvrouw, de zin in het filmpje zegt alles: It’s Dolly Parton, she can do anything.

 

Het zullen de nieuwjaartranen wel zijn, maar zullen we een monument oprichten voor vrouwen als Dolly?

 

 

Beeld credits: NBC

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach