Heeft Donald Trump toch vergeten zijn dagelijkse glaasje bleekmiddel te nemen. Maar hoe hij zijn vrouw heeft besmet zal wel altijd een raadsel blijven, een soort onbevlekte ontvangenis waarschijnlijk.
Vandaar dat Trump zo’n voorkeur heeft voor Amy Coney Barrett als nieuwe opperrechter. Haar motto: ‘Kuisheidsgordeltjes vast voor je op weg gaat.’
Als fundamentalistische katholiek doet deze Amy niet aan seks, zij doet slechts aan voortplanting. Zij heeft zeven kinderen, van wie twee aangenomen. Dat komt waarschijnlijk omdat zij twee keer hoofdpijn had toen haar man zei: ‘Ik heb wel zin in voortplanting vanavond.’
Eigenlijk zou die Barrett nu in quarantaine moeten na haar ontmoeting met Trump. Zou goed uitkomen, kan zij niet benoemd worden voor de verkiezingen.
Joe Biden zal ook wel besmet zijn. Zoals Trump tegen hem stond te schreeuwen, daar helpt geen ventilatie tegen. Trump heeft Biden 73 keer onderbroken, ik heb het geturfd voor jullie, dat is bijna twee keer per minuut. Leukste opmerking van Biden: ‘Why don’t you shut up, man.’
Wat is Wilders in het Nederlandse parlement eigenlijk een toonbeeld van fatsoen vergeleken met Trump. ‘Knettergek’ en ‘Doe eens normaal, man’, dat zijn voor Trump uitingen van een watje.
En verder, je weet dat is een stokpaardje van me, Trump eindigde met te zeggen dat hij alleen maar kan verliezen als er bij de verkiezingen gefraudeerd wordt en dat hij dus geen reden ziet om dan af te treden. Hij riep zelfs extreemrechts op om paraat te zijn.
Over extreemrechts gesproken: in het Nederlandse parlement was het druk deze week. Op donderdag de financiële beschouwingen, waarin ook Thierry Baudet het woord had gevraagd. Toen hij aan de beurt was, bleek hij onvindbaar, zodat de voorzitter maar de volgende spreker het woord gaf.
Waar was Baudet? Gelukkig hebben we de foto’s nog. Hij liet namelijk buiten een foto maken van hem met zijn collega-kamerlid Van Haga. Als je wilt weten hoe extreemrechts eruitziet in Nederland: op die foto staat naast deze twee kamerleden een groep radicale actievoerders die ageren tegen coronamaatregelen en journalisten en kamerleden lastig vallen, en enge truien dragen met Germaanse letters.
Eerder in de week was er het mondkapjesdebat. Je weet, er zijn miljoenen virologen in Nederland, ik had de laatste tijd het idee dat ik de enige was die een andere studie had gedaan. Omdat dit debat zo chaotisch verliep, heb ik me dus maar eens flink verdiept in de zin en onzin van het mondkapje. Het leek me nodig, zeker toen de regering besloot dat studenten geen mondkapje op hoefden en middelbare scholieren wel, dit vanwege het feit dat middelbare scholieren minder kwetsbaar zijn. Kun je het nog volgen?
Wat blijkt uit mijn eigen, gedegen onderzoek? De zaak ligt heel eenvoudig: soms helpt een mondkapje wel, soms niet. Tegen de ene ziekte (aanstellerij) helpt het fantastisch, tegen de andere (corona) soms wel, soms niet. Bij lelijke mensen helpt een mondkapje het best. Zonder mondkapje: Jammer, geen gezicht. Met mondkapje: Gelukkig, ik zie geen gezicht.
Je kunt zo’n mondkapje verder ook voor andere lichaamsdelen gebruiken, maar als luier – tenzij tien lagen dik – helpt het niet.
En: Belgen gebruiken het mondkapje al maanden, evenals de Fransen, en daar is het aantal besmettingen (ook) torenhoog. Kortom, mijn conclusie blijft heel simpel: soms werkt het mondkapje wel, soms ook niet. Houd je dus aan de richtlijnen hierover.