Even helemaal van de wereld

 

Meneer en ik hadden zoveel jaar verkering en wilden wel weer eens de hort op. Maar hoe doe je dat in coronatijd?

 

Omdat we weer met onze neus buiten de deur durfden stapten we in de auto om er een paar dagen tussenuit te gaan, naar het zuiden van het land. Voor mij als Randstedeling voelt Limburg als buitenland, dus vakantiegevoel gegarandeerd.

 

We namen de binnendoorroute en zagen de mooiste vergezichten aan ons voorbijtrekken, wat is Nederland toch mooi. Bij onze eindbestemming Baarlo staat het Pillows Charme Hotel Château De Raay. Een luxe kasteelhotel gelegen op een prachtig landgoed met schitterende tuinen. Nou, daar hadden we wel zin in!

 

Ooit een klooster voor missie- en aanbiddingszusters is het al nu alweer een tijdje een hotel dat de afgelopen maanden een ware metamorfose heeft ondergaan. Het chateau is werkelijk een plaatje met riante kamers met fijne bedden en een enorme badkamer voorzien van allerlei heerlijke shampoos en smeerseltjes. Relax to the max, dus.

 

 

Het hotel en terras zijn ruim opgezet, dus heb je nergens het gevoel dat je te dicht op de andere gasten zit. In tijden van corona wel zo prettig. De tafeltjes van het restaurant en het terras zijn zo opgesteld dat je ook daar de ruimte hebt, zonder dat het ongezellig wordt.

 

 

Meneer en ik hadden wat te vieren dus zochten we gauw het zonnige terras op om ons aan een feestelijk glaasje en een schaal oesters te wagen. Peter, onze gastheer, zorgde ervoor dat het ons aan werkelijk niets ontbrak. Wat een warm welkom.

 

 

Voor het vijfgangendiner verkasten we naar een knusse tafel in het restaurant dat bij het chateau hoort. De Tuin van de Barones  is een walhalla van lekkers met een keukenbrigade waar je U tegen zegt. We gingen van flammkuchen met Hollandse Nieuwe via spitskool met curry naar een dessertje van gegrilde watermeloen en een mousse van geitenkaas. Gastheer Peter schonk bij iedere gang een fijne wijn om het feestje compleet te maken.

 

In de verte kwaakten de kikkers in de poel, de avondzon scheen op m’n bol en ik voelde me even helemaal van de wereld. De volgende ochtend aan het ontbijt ging het grote genieten gewoon door.

 

Met eggs benedict, een versgebakken custardtaartje en de mooiste koffie verkeerd die ik ooit gezien heb.

 

 

Je begrijpt het al, ook als er niks te vieren valt ga ik hier zeker nog een keer naartoe. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit