Oef, wat te kiezen? Er is deze week weer zó veel leuks te doen!

 

 

Maandag 6 maart

Lachen om Banksy

Hij is begonnen als graffiti-artiest, maar de Britse Banksy wordt inmiddels geroemd als een ‘echte’ kunstenaar. Zijn tekeningen zijn vaak politiek getint, maar komisch. In Londen zijn er zelfs al stadskaarten waarop zijn straatwerken staan aangegeven. En nu is veel van zijn werk te zien in het Moco Museum in Amsterdam (Ken je dat? Alleen daarom al de moeite waard om erheen te gaan!).
Banksy Amsterdam, Moco Museum, Amsterdam

 

 

Dinsdag 7 maart

Modemeisje

De tentoonstelling ‘To Audrey with Love’ geeft je inzicht in het werk van modeontwerper De Givenchy. Je ziet allerlei creaties vanaf zijn begintijd (de opening van zijn Maison de Givenchy was in 1952) tot zijn terugtreden bij het modehuis (1995). Sommige zijn nog nooit tentoongesteld.

En waarom deze tentoonstelling zo heet? De expo is deels gewijd aan Audrey Hepburn, met wie De Givenchy een nauwe band had.

Hubert de Givenchy: To Audrey with Love, gemeentemuseum, Den Haag

 

 

 

Woensdag 8 maart

Ontroerende film

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Dé dag om naar de voorpremière van de ontroerende én hartverwarmende film ‘20th Century Women’ te gaan – en er ook een hapje te eten. Nog een goede reden om te gaan: ‘20th Century Women’ is genomineerd voor de Oscar voor Beste Originele Script en komt in Nederland pas op 20 april 2017 uit.

Film&Food, Filmtheater Hilversum, Hilversum, 18.30 uur (eten), 20.30 uur (film)

 

P.S. Je wilt natuurlijk ook weten waar de film over gaat? Drie vrouwen vertellen een tiener over hun leven, hun ervaringen met mannen en vrouwen, de liefde en de vrijheid. Hier kun je vast de trailer zien.

 

 

Vrijdag 10 maart

Shop, kijk & ontdek

Wil je een ge-wel-di-ge dag uit met je vriendinnen, zus of moeder? Ga dan naar Vrouw! Je kunt er shoppen, er zijn live-optredens van Nederlandse zangers (Dries Roelvink!) en er zijn heel veel workshops. Ook zie je mode- en interieurtrends voor 2017 en kun je advies krijgen op het gebied van kleur, stijl, haar en make-up. Misschien krijg jij wel een metamorfose?

Vrouw!, WTC Expo, Entree West, Leeuwarden, 13.00-22.00 uur. (Ook op 11 & 12 maart) 

 

 

Zaterdag 11 maart

Madonna en Beyoncé

Dinnershow Vivencia is niet zomaar een dinnershow: een cast van acht personen, vier zangers, een prachtig showballet, 175 kostuums, razendsnelle metamorfoses en heel veel glitter & glamour. Een avond lang feest, want ABBA, Prince, Beyoncé, Madonna, Wham en de Spice girls komen allemaal voorbij!

Vivencia! Dinnershow, De Avenue, Breda, 19.30 uur 

 

 

Zondag 12 maart

Lekker swingen

Het New York-gevoel komt naar je toe, deze lente. Want Jazzpodium Waterweg slaat een muzikale brug tussen New York en Schiedam. Geniet van de intieme clubsfeer van inspirerende concerten. Swing deze zondag maar lekker op Ben van den Dungen.

St Joris Doele, Schiedam, 15.00 uur