Ook deze week staat onze agenda weer vol met de allerleukste uitstapjes. Van een historische wandeling met een boswachter tot het Boekenfestijn in Leeuwarden.

 

 

 

Dinsdag 14 maart

Fris circus

‘Te koop’ heet de nieuwe show van Magic Circus. Deze moderne, frisse en sprankelende voorstelling is volgens kenners dé ultieme samensmelting van nieuw en klassiek circus. In de 100 minuten durende show zie je komedie, acrobatiek, een rekenwonder op vier beentjes en een gevaarlijke dwangbuisontsnapping.
Het circus reist in Nederland door de grootste steden, dus als je vandaag niet kunt, dan pak je toch gewoon een volgende show?
Magic Circus, Siciliëboulevard/Menorcalaan, Rotterdam Nesselande, 16.00 uur 

 

Woensdag 15 maart

Historische wandeling

Al eens op Landgoed Oorsprong geweest? Het is een mooi en gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen. Als je 15 maart komt wandelen, neemt een boswachter je mee op reis door de tijd. Hij vertelt je over de geschiedenis van het landgoed, over de suikerfabriek die een stroopfabriek werd, over de slag van Arnhem in 1944… En je ziet het historische zwembad en de schuilkelder van het vroegere landhuis. Mooi!
Historische wandeling, Veerweg, Oosterbeek 13.30 uur (Reserveren niet nodig. Alleen contant, €5 p.p.)

 

 

Donderdag 16 maart 

Pak een filmpje!

In dit ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal kruipt Oscarwinnaar Matthew McConaughey in de huid van Kenny Wells, een zakenman die dringend een nieuw succes nodig heeft. Samen met avonturier Michael Acosta (Edgar Ramírez) gaat hij op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Na maanden van tegenspoed stuiten de twee goudzoekers op iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden: de grootste goudader ter wereld. Op slag worden Wells en Acosta de supersterren van Wall Street en wentelen ze zich in miljarden, vrouwen en feestjes. Het succesverhaal wekt al snel de argwaan en de jaloezie op van de Wall Street-bonzen, die maar al te graag Wells te gronde willen richten.

 

Bekijk hier vast de trailer 

 

 

Vrijdag 17 maart

Woontrends 2017

Op Wonen&Co ben je aan het juiste adres wanneer je alles wilt weten over wonen en decoratie. Alle woontrends en -nieuwtjes worden aan je gepresenteerd. Dit jaar is de thema Lef. En dat zie je! Op de beurs zie je soms dingen die je wenkbrauwen doen stijgen, maar die vooral zorgen voor een fijne kriebel in de buik. Puur woongeluk, waardoor je uiteindelijk eigenzinnig je eigen pad durft te kiezen. Naast inspiratie opdoen, kun je ook genieten van kleine concerten en lekker eten.
Wonen&Co de beurs 2017, MartiniPlaza, Groningen 13.00-22.00 uur

 

 

Zaterdag 18 maart

Concertje pakken

De carrière van de Nederlandse zangeres Celine Cairo begon in 2010. Na haar eerste EP werd ze uitgenodigd om op te treden in New York. Voor haar tweede EP Follow (2013) wist ze de Britse singer-songwriter Fink als producer te strikken. Ze deed het voorprogramma van Ásgeir, Dotan en Alex Vargas, maar verkocht ook zalen uit op eigen kracht. Inmiddels heeft ze haar eigen debuutalbum Free Fall, waarop Celine een nieuwe popsound laat horen!

Celine Cairo, Tivoli Vredenburg, Utrecht. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.30uur 

 

Zondag 19 maart

Met je neus in de…

Op het Boekenfestijn vind je meer dan een miljoen nieuwe boeken. Ook zijn er spellen, puzzels, knutsel- en hobby-artikelen te koop. De beurshal is zo groot als een voetbalveld, met lange rijen tafels waarop alle artikelen liggen uitgestald. Het gevarieerde aanbod is overzichtelijk ingedeeld in categorieën waardoor je alle artikelen op je gemak kunt bekijken. Ook staat het bekend om de lage prijzen: kortingen van zestig tot negentig procent zijn hier heel normaal, omdat het Boekenfestijn rechtstreeks bij uitgeverijen inkoopt en direct doorverkoopt.

Boekenfestijn, WTC Expo, Leeuwarden, 10.00- 18.00uur