Even de trendsetter uithangen

 

Nou ja… trendsetter. Lekkere-nieuwtjes-doorgever kan ik misschien beter zeggen.

 

Er zijn bedrijven die mij als influencer zien. Nou ben ik wel iemand die graag doorvertelt wat er leuk, lekker en mooi is, dus dan deel ik dat ook maar. Vind ik iets niet de moeite waard, dan zul je het van mij niet horen. Geen zin in het verspreiden van negatieve energie. Dat gebeurt al genoeg, tenslotte. Dus ik begin maar vrolijk met lekker nieuwtje nummer 1.

 

 

Als je mij had verteld dat ik ooit vrijwillig hoemoes zou eten, dan had ik je niet geloofd. Maar toen ik me dan maar over m’n afkeer heen zette en een klein likje van deze Ras el Hanout-hoemoes op m’n geroosterde boterham smeerde en proefde, gingen er gelijk een paar dikke likken achteraan. Lekker pittig, lekkere smaak en helemaal geen last van m’n kikkererwtenfobie. Heel voorzichtig liet ik het ook aan m’n man proeven. Nou, de test werd glansrijk doorstaan. Dus dit spul staat al op m’n bestellijst bij AH. Hij is van Maza. Ze hebben hem trouwens ook bij de Jumbo en de Plus. Kun je rustig proberen.

 

 

Guilty pleasures. Ik vind het altijd een vreselijke term, maar nu heb ik er dus ook een. Hoe schuldig ik me ook voel met m’n goede voornemen om wat af te vallen, ik loop toch steeds weer naar de kast waar ik die mini-brownie-smaak-stroopwafeltjes verstopt heb. Mmmmm! Ze zijn van Daelmans. Te koop bij Plus, Coop en Dirk. Heel erg mini, dus vreselijk dik kan je er niet van worden. Weet je wat, ik pak er even eentje. Mjam.

 

 

Salmiacello. In Finland heb ik vaak staan kijken naar die flessen droplikeur die ze daar verkopen, maar ik durfde niet. Leek me echt drie keer niks, ook al ben ik nog zo’n dropfan. Afgelopen vakantie in Italië zag ik iets dergelijks in een van m’n favoriete eetwinkels staan. Die bleef daar gewoon staan, wilde op een of andere manier niet in m’n tas. Maar ja, als er dan ineens eentje in je keuken staat, dan toch maar een slokje proberen. Daarbij is het nog Italiaans ook. En de naam een leuke variant op limoncello. Heel eerlijk? Het is niet bij een slokje gebleven. Heel erg bijzonder van smaak. Superlekker. Gemaakt met zoethout uit Calabrië. Puur natuur. Doen gewoon!

 

 

Om maar even in Italiaanse sferen te blijven, deze pesto-kaasspread stond al een tijdje in m’n koelkast. Ik maak m’n pesto altijd zelf van een bos verse basilicum met parmezaanse kaas, dus ik durfde het niet zo goed aan. Die potjes pesto die je in de winkel koopt… heel erg ‘mwa’ wat mij betreft. Maar toen ik op een dag toch maar besloot iets op een crackertje te doen bij de borrel… Je dacht het zeker al? Deze is top. Die blijft erin hier. Lekker met die Old Amsterdam erdoor. AH heeft ‘m. Ook met truffel trouwens.

 

En nog twee nieuwe plekken om iets te gaan eten

Allebei in Amsterdam natuurlijk, maar goed, daar wonen ook mensen, dus wie weet zitten er onder m’n lezers ook wel Amsterdammers?

 

Aanstaande vrijdag gaat restaurant en takeaway ‘Today is Greenday’ in de Pijp open. Betaalbaar, gezond en alles gemaakt met lokale producten. Er komt ook een groente- en fruit-outlet waar seizoenoverschot en afwijkende formaten aangeboden worden. Ze noemen het zelf een ‘beweging’. Ceintuurbaan 113/115. In Amsterdam dus.

 

En afgelopen vrijdag is Restaurant Elysianne geopend. Sterrenchef Matt Pace combineert daar de smaken van zijn geboortestad New Orleans (wat heb ik daar heerlijk gegeten!) met hedendaagse culinaire technieken. Je kunt er gerechten als Gumbo, Crab Boil en Buttermilk Bouille proeven. De authentieke Creoolse keuken van New Orleans ‘verpakt’ in een verfijnd fine-dining concept. Ziet er top uit. Dus… heb je nog iets te vieren of zin in een avondje genieten, even reserveren gewoon. Ruysdaelstraat 48, Amsterdam.

 

Ik wens je een lekkere week, af en toe snoepen tussen het al dan niet lijnen door is altijd een goed plan.

 

Liefs van Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska