Ernstig zieke Kate Middleton is gewoon aan het werk

Want achter de schermen gaat het leven door.

 

 

 

 

Hoewel prinses Kate Middleton een paar maanden geleden de schrik van haar leven kreeg toen bleek dat ze kanker had, gaat ook haar leven naast de intensieve, preventieve chemobehandelingen om de ziekte de kop in te drukken, gewoon door. Haar man William is buitengewoon druk met het vervangen van zijn vader, koning Charles, die helaas ook behandeld wordt vanwege kanker. Hun kinderen gaan naar school en William en Kate moeten beslissen naar welke middelbare school hun oudste zoon na de zomer zal gaan. En er zijn nog een heleboel liefdadigheidsinstellingen waar de prinses aan verbonden is die ook de nodige aandacht verdienen. Want het werk van een moeder en prinses gaat altijd door.

 

Zo is Kate de drijvende kracht achter de Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood, een enorm project waarvan de prinses beschermvrouw is. Deze taskforce wil dat grote en kleine bedrijven en organisaties beter gaan letten op de buitengewone impact die de eerste levensjaren van een kind hebben op zijn of haar toekomst. Een simpel voorbeeld is dat de papa’s en mama’s ’s avonds en in het weekend niet gestoord mogen worden met e-mails van de baas en dat bedrijven snappen dat je als ouder soms eerder weg moet van je werk omdat je je peuter van de kinderopvang moet halen.

 

Deze doelgroep van kleine kinderen ligt de prinses erg na aan het hart. Vooral ook omdat ze zelf ook nog steeds jong grut om zich heen heeft en tegelijkertijd hard werkt. Ze snapt als geen ander hoe belangrijk het is dat er goed voor de kids wordt gezorgd. Nu zullen Louis, Charlotte en George niets tekortkomen, maar je moet niet vergeten wat voor impact een zieke moeder op een kind kan hebben. De prinses spreekt inmiddels helaas uit ervaring.

 

Voorlopig is Kate op de achtergrond aan het werk en zal ze pas weer publiekelijk te zien zijn als haar artsen groen licht geven.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit