Het aller-, allerlekkerste ijs is zomaar niet overal te krijgen. Maar als het er is, bestel ik er meteen eentje. Ik. Die helemaal niet van het ijs is. Tenminste… niet als het niet minstens 35 graden is. In Italië kies ik altijd voor mocca, limone en allerliefst fior di latte. Maar als er per ongeluk op de lijst Liquirizia staat, oeffff. Dan lust ik er elke dag wel eentje. Of twee. De smaak? Liquirizia. Ja. Drop! Zo ontzettend lekker. Je schijnt het zelf te kunnen maken. Maar misschien moet je het eerst even proeven. Dan ben je óf in een klap verslaafd, of …(wat ik me echt niet voor kan stellen), of je kiepert het meteen weg. Ik hoor het wel. Dan geef ik het recept even door. Al moet ik dat natuurlijk eigenlijk eerst zelf even thuis testen.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.