En dat uit
mijn mond

 

En met mijn achtergrond. Hoezo niet? Eens collega-vrienden, altijd collega-vrienden. En ik zou trouwens liegen als ik er iets anders over zou zeggen.

 

Ik had het al gezien op Insta-stories. Margriet heeft een ‘nieuwe coupe’, zoals de adjunct-hoofdredacteur het noemt. En een nieuw logo. Wel lachen dat vooral uitgevers en marketingmensen daar altijd bang voor zijn. ‘Een logo mag je nooooit veranderen.’ Hoe vaak ik dat niet gehoord heb. Zou je voor de grap eens moeten kijken wat Douwe Egberts door de jaren heen gedaan heeft. En moet je eens zien wat er allemaal al gebeurd is met dat Margrietlogo in de loop der tijd. Leuk hoor, zoals het nu is. En nog hip ook.

 

De vernieuwing betreft natuurlijk vooral de uitstraling: de vormgeving en de typografie. De adjunct-hoofdredacteur legt het voorin het blad even goed uit. De inhoud blijft gewoon lekker de oude vertrouwde Margriet. Dus gelukkig zijn Anette Heffels en Marjan van den Berg er nog. Annette met in dit eerste nieuwe nummer een mooi verhaal over haar zoon. En uiteraard is haar relatietherapie-rubriek er ook nog. Marjan mijmert erop los over de waardevolle lessen die we zogenaamd uit deze corona-crisis gaan leren. Zij twijfelt er duidelijk net zo aan als ik.

 

En nu ik er extra op zit te letten, omdat ie vernieuwd is, realiseer ik me weer eens dat zo’n tijdschrift een enorm scala aan onderwerpen behandelt. Wat je dus in een relax-uurtje allemaal lekker even meepikt. Dat zitten al die mensen op zo’n redactie toch maar mooi voor je te verzamelen. Heerlijke interviews, maar ook dingen die ik nog nooit gehoord had, dat slechthorendheid een risicofactor is voor het ontwikkelen van dementie bijvoorbeeld. Dus alleen al daarom zou je een gehoorapparaat moeten hebben. Dat de vitamines bij asperges vooral in het kopje zitten. (Vind ik het minst lekker.) Trouwens, het verhaal dat ik ooit hoorde van een media-goeroe, dat het onzin is om nu nog van die plaatjes van woonaccessoires en mode te laten zien, want je kunt alles online vinden: klinkklare onzin. Het is juist heerlijk als er een selectie gemaakt is door mensen die haarfijn aanvoelen wat jij mooi zou kunnen vinden. Heb laatst nog een paar schoenen en een jurkje online besteld omdat ik ze in een blad zag. Had ik zelf nooit gevonden hoor, op internet.

 

Een blad is zo fijn

 

Ik stik van de kookboeken, maar natuurlijk zag ik iets in Margriet dat ik meteen ga maken: aardappelsalade met radijsjes en yoghurtdressing. Lente-ui-ringetjes en nog wat mayonaise door de yoghurt. Ik had de zomerse smaak al in m’n mond toen ik het recept las. En oeps… er stond ook een kennistest in. Die heb ik gedaan en daar zeg ik wijselijk verder even niets over… Vraag me nu wel af hoe het mogelijk is dat ik ooit in het tv-programma Triviant van de Margriet-hoofdredacteur gewonnen heb ;-)

 

Toevallig weet ik uit betrouwbare bron dat de horoscoop in Margriet altijd klopt. Even kijken… Ja hoor. Klopt. Bijna dan. Er staat dat ik geduld heb… klein missertje, maar misschien komt dat door m’n ascendant…

 

 

Natuurlijk ben ik gek op Jan Jans en de Kinderen met hun Rode Kater. Ik zou m’n afkomst verloochenen als ik dat ontkende, maar (laat ik maar eerlijk zijn) ik ben ook verslingerd aan Zusje, de wekelijkse strip in Margriet van Gerrit de Jager. Die mag echt nooit meer weg als het aan mij ligt. Pst… niet doorvertellen: Gerrit zelf is ook erg leuk.

 

Als uitsmijter Twan Huys met z’n favorieten. Aaah, dat ie z’n teddybeer van vroeger overal mee naartoe sleept, wat schattig. Wat er niet bij staat, is dat hij hééérlijke margarita’s kan maken. Heb ik in New York bij hem thuis uitgebreid van mogen proeven. Stond een hele pitcher vol voor ons klaar. Jammie!

 

En jongens, die volgende-weekaankondiging, een snoepwinkel aan leuke dingen die eraan komen. Hebben dus! O nee, weekje wachten. Nou ja, mooi de tijd om die aardappelsalade te maken en iets aan m’n kennis te doen. En m’n relatie en, en, en… misschien toch nog eens m’n gehoor testen voor de zekerheid. Nou ja, je begrijpt, ik was even helemaal van de wereld, lekker zitten genieten met die vernieuwde Margriet.

 

Margriet? Jij? Ja hoor

 

Mensen die me goed kennen en dus weten dat ik heel lang Libelle-hoofdredacteur was, zullen misschien gek opkijken dat ik nu ineens zo lovend over Margriet zit te doen. Maar de mensen die het nog beter weten, die heel dicht bij het vuur zitten, die weten dat de twee bladen al heel lang, naast gezonde concurrenten, zusjes bij dezelfde uitgeverij zijn. Zusjes ja. Zo voelde dat altijd en zo voelt het nog steeds. Uiteindelijk gun je je zusje ook het allermooiste wat er is.

 

En laten we even heel eerlijk wezen, Margriet ziet er met die ‘nieuwe coupe’ gewoon goed uit. Complimenten voor de redactie, de artdirector en in het bijzonder voor de hoofdredacteur. Want tenslotte initieert die de vernieuwing en zegt zij ja of nee op elk vernieuwingsvoorstel.

 

Nu ik zo bezig ben Margriet de hemel in te prijzen wil jij natuurlijk ook meegenieten. Nou, dan heb ik een leuke verrassing, ik heb namelijk zomaar eventjes vijftig procent korting voor je geritseld. Dus, wat let je?

 

Ik wens je heel veel heerlijke uurtjes leesplezier.

 

Liefs

Franska

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners. 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska