Elke dag BFF!?

 

Vorige week gooide ik de knuppel in het hoenderhok. Klaar met dat overdreven gehonger en dat gezwets van killerbody-meisjes die ons weleens even zullen wijsmaken dat we allemaal te dik zijn en dat we maar 1300 calorieën per dag mogen. Kijk, dit zei ik er toen over. Nou ben ik er eentje van het soort, dat altijd doet wat-ie belooft. En ook nog eens geen nee kan zeggen, dus dat is vaak dubbelop. Met als gevolg dat ik nu, op een eigenaardige manier, al de hele week denk dat ik me aan m’n woord moet houden en dus lekker vet zit te eten. Hoezo geen mayonaise op de gebakken aardappels? Nou hou ik daar toevallig ook nog eens heel erg van. Dus dat vliegt lekker de bocht uit. Ik had gewoon een week lang BFF (Big Fat Friday). Mede dankzij alle opzwepende bijval en aanvullende ideeën van alle lezeressen die reageerden op onze franska.nl Facebook-pagina. Totdat ik op de weegschaal ging staan… Misschien een eigenaardige afwijking, maar ik heb een vast weegschaalmoment elke week. Same time, same place. Op vakantie kan het dus niet, want different place. Vandaag is het alweer vrijdag. Dus we komen straks weer met een lekker BFF-idee, namelijk mijn all-time-favourite aardappelsalade. Om 15.00 uur om precies te zijn, staat ie ‘erop’. Ik maak het altijd met ovenaardappeltjes in frietvorm. En ze gaan altijd veel te snel op, hoeveel ik ook maak, succes verzekerd dus. En ik ga zometeen frituurvet halen, want die bitterballen liggen nu al veel te lang te wachten in de diepvries. Alvast een heel fijn weekend. En geniet! Weg met schuldgevoel, heb je niks aan. Dat laatste zeg ik voornamelijk tegen mezelf natuurlijk, want ik wil me nergens mee bemoeien. Als iemand graag schuldgevoel heeft, moet-ie het vooral lekker houden.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.