Eet- en kunsttip

 

Sansepolcro. Ik ben er twee keer geweest. De eerste keer werd ik er mee naartoe genomen, omdat men vond dat ik de kunst van Piero della Francesca, die daar geboren is, moest zien. In Sansepolcro is er zelfs een fresco van hem. Het verhaal gaat dat de plek waar de fresco is, niet gebombardeerd is in de Tweede Wereldoorlog, omdat degene die over die bombardementen ging een kunstliefhebber was. Boffen!

 

Je kunt niet altijd met eten bezig zijn, toch?

 

De tweede keer waren we onderweg naar onze vaste plek in Toscane en zocht ik even een plekje om te lunchen. Ik dacht: als we nou meteen even die Piero-fresco ‘meepikken’, dan slaan we twee vliegen in een klap. Je kunt niet altijd alleen maar met eten bezig zijn, toch? Wordt een beetje erg voorspelbaar. Maar nu ik het toch over eten heb: je kunt gerust even aanschuiven bij de Taverna Toscana op Via Luca Pacioli 50. Vlak bij het Museo Civico

 

Buon Viaggio!

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.