Eat biet!

 

What to eat? Een heerlijke lunchsalade met rode biet.

 

 

rode bietensalade op bord met avocado

Helemaal fan van rode-bietensalade. En dan is het natuurlijk leuk om wat verschillende varianten uit te proberen. Deze is erg makkelijk. Heb je daarna wat over? (Ik verwacht het natuurlijk niet, want mmm… lekker.) Dan bewaar je het gewoon voor de volgende dag. Of voor ‘s avonds bij wat vlees en groenten.

 

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • 2/3 grote gekookte rode bieten
  • 1 appel
  • Halve rode ui
  • Klein bakje sour cream (125 g)
  • Halve citroen (sap)
  • Snuf peper en zout
  • Handje verse koriander
  • Optioneel: kleingemaakte noten, naar keuze.

 

Zo maak je het

Snijd de rode bieten en appel in kleine stukken. Snijd dan de rode ui fijn. Doe het allemaal in een schaal en voeg sour cream toe. Goed mengen en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer met fijngesneden koriander en (optioneel) noten.

 

De bietensalade is erg lekker op een bedje van rucola, of met wat avocado erbij en eventueel (gerookte of gebakken) kip. Houd je van iets pittiger? Maak er dan wat gebakken spekjes bij.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares