Officieel heb je aan 75 gram pasta genoeg, maar sorry, ik vind dat ik dan nét een paar vorkjes mis, dus ik doe altijd 100 gram per persoon.
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
- 70 g gezouten boter
- sap van een halve kleine citroen
- 1 teentje knoflook, gesneden
- 1,5 tl fijngesneden rozemarijn, tijm en gedroogde rode peper
- 200 g ongekookte, gepelde gamba’s
- 200 g spaghetti of fettuccine (zoals op de foto)
- 1 tl platte peterselie, gesneden
Zo maak je het
Smelt de boter zachtjes in een braad- of diepe bakpan. Doe het citroensap erbij. Mag eventueel een beetje minder, als je denkt dat het te zuur wordt. Doe daarna de knoflook en de rozemarijn, tijm en rode peper erbij. Laat het even lekker een beetje pruttelen en doe dan de gamba’s erbij. Als die lichtroze zien, is de ’saus’ klaar. Eventueel op smaak brengen met wat zout en peper.
Ondertussen kook je de pasta zoals op de verpakking staat. Ik doe altijd een of twee minuten minder. Beter even een extra minuutje, dan te gare pasta.
Schep op het laatst de gekookte pasta door de saus en serveer met wat fijngesneden peterselie erover.