Dit zijn de mooiste fietstochten in Nederland plus een plekje om lekker uit te puffen

 

Met een zwoel windje is het lekker fietsen als het komend weekend warm wordt. We hebben de leukste tochten plus terrasjes om uit te puffen op een rijtje gezet.

 

 

 

Komend weekend wordt het uitgelezen weer om te fietsen. Dat kan natuurlijk bij je in de buurt, maar misschien wil je het een beetje verderop zoeken. We helpen je alvast een eindje op weg met de mooiste fietstochten plus een plekje om lekker uit te puffen.

 

1.

Een dagje fietsen op Ameland is geweldig. De lucht is helder, de uitzichten zijn eindeloos en in natuurgebied ’t Oerd op de oostpunt van Ameland is zoveel natuur te zien dat je gewoon niet weet waar je kijken moet. De ruim 1100 hectare is een vogelparadijs bij uitstek waar het heerlijk fietsen is. Met een uurtje ben je rond en dan trapper je op je gemakje door naar het westen waar bij Pannenkoekenhuis Onder de vuurtoren de beste pannenkoek van het hele eiland op je wacht.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Mr. Boom ?✈️ (@sangmo)


 

2.

De Kennemerduinen zijn bij mij om de hoek en geven je meteen een vakantiegevoel. Fietsen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kan van Santpoort Noord tot aan Zandvoort en het is er overal even mooi. Wil je de drukte voor zijn ga dan een beetje vroeg, dan heb je de duinen haast voor jezelf alleen. Of lekker aan het einde van de middag en dan afstappen bij Loetje in Overveen waar je op een zonovergoten terras geniet van de beste bitterballen van de buurt.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Loetje ? (@loetje_restaurant)


 

3.

Houd je wel van een uitdaging dan is de populaire Limburgse Mergelroute misschien wel iets voor jou. Deze fietstocht is er niet alleen voor mannen in strakke wielrenpakkies, want er zijn ook drie mooie dag-routes voor de gewone fietsers, met of zonder e-bike. En zeg nou zelf: het biertje op het terras Bie Jantje smaakt toch wel extra lekker als je de top van de Gulpenerberg hebt bereikt.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jantje zag eens pruimen hangen (@biejantje)


 

4.

Op mijn lijstje staat ook nog de Groningse Oldambtroute van 54 kilometer schoon aan de haak. Door de graanschuur van Nederland, waar de Brinta vandaan komt. Langs vestingdorpen, het schiereiland van Winschoten en natuurlijk langs een van de grootste meren van Nederland, het Oldambtmeer. Ik zou zeker even stoppen bij het mooie landgoed Westerlee in Oldambt, een statige voormalige Heerenboerderij voor een lunch of een drankje onderweg.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Landgoed Westerlee (@landgoed_westerlee)


 

5.

De fietsroute Oisterwijkse Bossen en Kampina heeft meteen mijn hart gestolen. 33 kilometer langs de mooiste vergezichten van de heidevlakte van de Kampina, de ruisende bossen en het grootste terras van Nederland in Oisterwijk waar ze de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid bijna hebben uitgevonden. Vergeet vooral niet om wat worstenbroodjes voor onderweg bij de bakkerij van Robert van Beckhoven te kopen. Met een beetje geluk zie de meester himself aan het werk.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Robèrt van Beckhoven (@bijrobert)

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit