Dit zijn de Bed & Breakfasts uit B&B Vol Liefde

 

 

Net als heel Nederland ben ik ook verslaafd aan B&B Vol Liefde. Ik ontdekte het alleen iets later dan de rest, nu zo’n anderhalve week geleden, maar ben dus nu al bijna bij.

 

 

Dus ja, ik heb het inderdaad continu opstaan. Als achtergrond bij werk (wat nu het geval is) of nog even met de laptop in bed. Ik vind het echt smullen. Zo heerlijk ongemakkelijk, de meest rare of opvallende types komen langs en heel eerlijk: het is toch een beetje ramp tv kijken. Want sommige matches zijn gewoon te pijnlijk voor woorden (looking at you, Jacob).

 

Maar tussen alle dates en ongemakkelijke momenten door zou je haast vergeten dat al deze ‘hoofdrolspelers’ wel echt serieuze B&B eigenaren zijn. En nu de wereld hopelijk echt weer open gaat — en open blijft — vind ik het een topplan om weekendjes weg te plannen. Naar de B&B’s van deze mensen, welteverstaan. Waar je die vindt en vooral waar je moet boeken? Je checkt het hieronder.

 

Roxanne — Roosendaal (Nederland)
We beginnen even het dichtste bij huis, namelijk in Roosendaal. De B&B die Roxanne heeft overgenomen van haar ouders heet Filion’s Place en bestaat uit drie kamers met één badkamer, en een woonkamer. En natuurlijk binnenkort een tiny house, als Chris het niet weer in z’n hoofd haalt om uit zichzelf te gaan verven. Reserveren kan via AirBnB, maar ze heeft ook een eigen website (al verwijst die ook door naar AirBnB). Prijs: €100 euro per kamer, per nacht. 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Filion’s Place (@filionsplace)

 

Bert — Saint Seine (Frankrijk)
Best een ruime bed & breakfast heeft die Bert hier in Frankrijk zeg. Had ik eigenlijk niet zo per se verwacht als ik het zo op tv zag. Zo heb je vier kamers, twee studio’s en ook nog eens een trekkershut voor twee personen. Lekker bezig, Bert. Voor het kleinere budget is er de slaapzaal (€16 per nacht in het hoogseizoen), of als je wat meer uit wil pakken zijn de studio’s een leuke optie (€75 per nacht in het hoogseizoen). Serieus, vind ik best wel meevallen die prijzen. Ik kom eraan, Bert.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door La Cressonne Chambres d’Hôtes (@lacressonne)

 

 

Caroline — Bad Kleinkirchheim (Oostenrijk)
De naam van de bed & breakfast van Caroline is Lodge Rose’s Heart en als je deze kant op gaat, zou ik het lekker doen in de winter. Want kijk maar even op haar website,  met een laag sneeuw erop ziet het er toch wel een stukkie mooier uit, hoor. Al vind ik de natuur die je bij Caroline ziet sowieso wel erg mooi. Maar mocht je dus wel in het winterseizoen gaan, kan je gelijk een skipas erbij boeken. Is wel een best duur tripje trouwens, want de goedkoopste kamer is in het hoogseizoen €120 per nacht — naast die skipas. Maar hé, dan krijg je wel een warm welkom van Caroline. Hoop ik.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door A beautiful place to get lost (@lodgerosesheart)

 

Vincent — Valduggia (Noord-West Italië)
Mijn ruimtelijk inzicht is gewoon niet-bestaand denk ik, als ik het moet baseren op wat ik door de tv zie. Want ik had wel door dat Vincent een redelijk groot pand tot zijn beschikking heeft (en waar ook nog rédelijk wat aan gedaan moet worden), maar dat het zó gigantisch is als te zien is op de website  — dat had ik even niet verwacht. Nou moet ik eerlijk toegeven dat de plattegrond op de site er nog een beetje klunzig uitziet, maar je kan in ieder geval wel boeken. En jawel: de eerste drie kamers zijn helemaal ready voor de gasten.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Casa Valduggia (@casavalduggia)

 

Debbie — Salerno (Italië)
Als ik bij één van deze bed & breakfasts twijfel aan een warm welkom, dan is het wel bij die van Debbie. Gezien op Twitter: zet Debbie op de Noordpool neer, dan hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de smeltende ijskappen. HAHA. Sorry, ze zal best aardig zijn, maar er straalt nog niet heel veel warme uit. En dat terwijl zij echt alleen maar leuke en lieve jongens heeft die voor haar naar Italië komen. Hoe dan ook, haar website ziet er top uit en echt precies zoals je op tv ziet. Vooral de suites spreken me wel aan, die €115 per nacht kosten.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Casa Santangelo (@casa_santangelo)

 

Jacob — Albufeira (Portugal)
Die gekke Jacob. Ook een beetje arme Jacob, opgescheept zitten met vier vrouwen in quarantaine die echt niets van je moeten weten. Maar heel eerlijk: zijn bed & breakfast zag er heel prima uit. Lekker zwembadje, zonnetje erbij, niets verkeerds aan hoor. Maar dan vraag ik me af: waarom is er geen website? Geen Instagram? Hoe moet ik in godsnaam nou die vacay boeken richting Albufeira? Nou, heel ouderwets. Via de mail. Bijvoorbeeld via zsatrandhuisz@gmail.com of jacob.p@sapo.pt. Lekker old school.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer