Dit wil je zien: Las Vegas in december

 

De nederzetting in de woestijn, waar ’s nachts de lampjes blijven flikkeren en de gokkasten flink door blijven rinkelen.

 

Laat het maar aan Las Vegas over om mensen te voorzien van twentyfour seven non-stop en over de top vermaak. Combineer die stad met kerst en de inwoners gaan compleet loco. Je wil even weten wat je kunt doen rond kerst in Las Vegas. 

 

Denk: een zwemmende kerstman tussen de vissen en schaatsen óp een hotel. In Vegas is niets raar of onmogelijk. De stad transformeert tot één groot kerstwalhalla in december, waar subtiele decoratie ver te zoeken is. Ben je een liefhebber van aangename temperaturen (pak ‘m beet tussen de vijftien en twintig graden), maar ook van de feestdagen? Ik presenteer je de ultieme bestemming. 

 

Op het dak van het Cosmopolitan kun je dus schaatsen op een ijsbaan van vierhonderd vierkante meter met uitzicht op de wereldberoemde Strip. Ooit een ijsberenfamilie van bloemen gezien? Ik niet. Maar dan moet je in het Bellagio zijn. Mocht je meer van de cactussen dan van de bloemen zijn: de cactustuin in Las Vegas is opgetuigd met meer dan een miljoen (!) lampjes. Of even langs in het dorp van de kerstman? Het kan, want Vegas heeft een replica. Je pakt natuurlijk ook meteen een show mee, want dat is waar ze goed in zijn. De stad doet kerst groot, groter en grootst. De palmboom staat zij aan zij met de kerstboom en waarschijnlijk zag je nog nooit zoveel lichtjes tegelijk.  

 

Las Vegas is op zich al een bestemming voor op je bucketlist, maar als het even kan dan ga je dus in december. Mits je van kerst houdt, wel even onthouden. 

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans