Dit trucje verhelpt meteen je verstopte neus

 

Weinig dingen die ik zó hinderlijk vind als een verstopte neus.

 

 

Vooral omdat ik het idee heb dan in een soort van bubbel te leven; alsof je er niet helemaal bij bent. En dan denk ik aan al die keren dat ik gewoon kon ademen en dat maar voor lief heb genomen, en ik beloof mezelf er vaker bij stil te staan om het wél te waarderen wanneer die ellendige neus weer normaal is… En dat vergeet ik uiteraard, tot de volgende keer dat ik er weer mee te dealen heb. Ja, ik kan soms best een dramaqueen zijn, maar ik vind verstopte neuzen dan ook gewoon écht heel hinderlijk.

 

Goed, gelukkig kwam ik op TikTok dé lifehack tegen om dit First World Problem gelijk op te lossen. Geen rare fratsen, medicijnen, pilletjes of wat dan ook — je hebt maar één ding nodig en de kans is heel groot dat je het al in huis hebt. Of nou ja, je hebt het zeker in huis, maar dan misschien niet in solide vorm; je hebt namelijk alleen maar water nodig. Dat moet je dan even in de vriezer doen, zodat het een ijsblokje wordt.

 

Een ijsblokje zou namelijk dé truc zijn om gelijk van die verstopte neus af te komen – het enige wat je hoeft te doen is dat ijsblokje in je mond te doen en tegen je gehemelte aan te duwen.

 

Hoe dat werkt? Een verstopte neus wordt voornamelijk veroorzaakt door opgezette bloedvaten in je neusholte, en wat koud ijs zorgt ervoor dat die gaan krimpen. Dat betekent dus ook dat je beter warm drinken kan vermijden, want dat maakt het alleen maar erger. Ja, dat klinkt misschien gek, want het enige waar je zin in hebt tijdens een verkoudheid (die vaak gepaard gaat met een pijnlijke keel) is een warme kop thee, maar nee, je moet dus naar ijs grijpen.

 

De ijsblokjestactiek zou al heel lang het trucje zijn dat meteen werkt, dus ik zou zeggen: probeer het meteen uit als je er last van hebt, want mensen zwéren hier echt bij. Ze zeggen zelfs dat het al binnen tien minuten voor verbetering zorgt.

 

Door: Redactie Amayzine.com