Dit nieuwe portret van prinses Catherine doet de wenkbrauwen fronsen

 

Zo ziet het eruit.

 

 

 

Het Britse tijdschrift Tatler schrijft over the rich and famous en is ook dol op de royals met al hun eigenaardigheden. Maandelijks publiceert het een prachtig magazine met fotoshoots en interviews met mensen uit de high society. Leuk om naar te kijken en zeer vermakelijk om te lezen. Op de voorkant staan altijd bekende gezichten op hun paasbest gekapt en gekleed.

 

Op de nieuwe cover van het julinummer staat een portret van Hare Koninklijke Hoogheid de prinses van Wales, geschilderd door de Brits-Zambiaanse kunstenaar Hannah Uzor. Kate staat in vol ornaat in een witte japon die ze ook droeg tijdens het eerste staatsbanket van haar schoonvader koning Charles.

 

Met veel bombarie werd het portret gisteren gepresenteerd, maar niet iedereen is even enthousiast. Beter gezegd: vrijwel niemand vindt het mooi. Het doet nogal wat stof opwaaien.

 

‘Wat een verschrikkelijk portret van een prachtige vrouw.’ ‘Ze lijkt op de Japanse keizerin Masako.’ ‘Het is een belediging voor de zieke prinses.’ ‘Het is ongelofelijk slecht, alsof het gemaakt is door iemand uit groep 8 van de basisschool.’ Een lezer vraagt zelfs of het tijdschrift soms een grapje maakt met dit portret.

 

 

Ik zou zeggen: kijk en oordeel zelf

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Tatler (@tatlermagazine)

 

 


 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit