Dit moet je niet doen voor een goede nachtrust

 

Maandagmorgen werd ik veel te vroeg wakker, dat zag ik meteen aan het randje van mijn rolgordijn waar nog geen licht langs glipte.

 

 

Normaal gesproken draai ik me dan om en slaap ik tot de wekker, maar ik bleef dit keer draaien en zuchten en draaien en het lukte me niet. Opstaan dan maar, dus zat ik nog voor zessen aan de koffie. Grrrr.

 

Slecht slapen is niets voor mij. Ik behoor tot het soort dat met gemak acht uur slaapt, zelfs als ik verdrietig ben of me zorgen maak; dan zak ik juist meestal in een comateuze slaaptoestand weg. Tot ergernis van mijn vriend, die juist geen oog meer dicht doet. Maar nu heb ik een manier gevonden om nóg beter en droomlozer en vaster te slapen dan ik al doe. Ik begrijp dat het heel irritant is dat een goede slaper een methode heeft gevonden om nog beter te slapen, excuus daarvoor.

 

Je moet er iets voor laten en je gaat het vast niet heel leuk of gezellig vinden, maar: laat de alcohol staan. Het lijkt misschien alsof je juist beter slaapt door een nachtneutje (zoals mijn opa zou zeggen), maar dat is niet het geval. Je valt wel sneller in slaap door een flinke bel wijn, maar daar blijft het bij. Door alcohol bereik je het stadium van die hele diepe, helende en herstellende slaap niet, maar blijf je rondhangen in je lichte slaap, waardoor je heel geradbraakt wakker wordt. Onderzoek wijst zelfs uit dat als je net zoveel uur slaapt als iemand die niet drinkt, je minder uitgerust wakker wordt. 

 

Toch die sobertober maar eens overwegen? Slaap je blijkbaar lekkerder van. Truste!

 

P.S.: Misschien slaap je hier ook wel slechter door.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans