Dit moet even hoor

 

Ik kan dit natuurlijk ook mailen aan degene om wie dit gaat. Kan. Toch vind ik dat iedereen even mee mag lezen. Hoe persoonlijk het ook is. 

 

Een traantje wegpinkend zat ik afgelopen woensdag met de nieuwste Libelle opengeslagen op pagina zestig voor me. Afscheid van Wieke. Stoer mens als ze is, besloot ze te stoppen voordat een ander bedacht dat het misschien tijd zou zijn, omdat ze bijvoorbeeld begon te vervelen. Dat dat helemaal nooit gebeurd zou zijn lijkt me overduidelijk. Want hoezo kan zo iemand met zoveel energie en zo puur en zo grappig en zo lief en zo goed bezig en zo gedreven en zo verrassend en zo ondernemend en zo goed voor deze wereld en zo… kan ik nog wel een uur of wat doorgaan. 

 

Ik werk dan wel niet meer bij Libelle, maar Lieve Wieke, mag ik je vanaf deze plek bedanken voor al het moois dat je gedaan en gemaakt hebt in die zoveel jaar? En voor alle lol die we achter de schermen hadden ook meteen even? En de wijze woorden als we een keer onder vier ogen waren (en zijn). En je optimisme, je daadkracht, je geduld, je originele kijk op de dingen, je inzet voor de waterpompen. Ga ik weer. Kan ook een epistel van jewelste worden als ik niet uitkijk. Wiekes eigen schuld. Niet de mijne. 

 

En waar ik je nog het aller-, aller-, allermeest voor wil bedanken, is dat je lekker wel hier blijft, op Franska.nl. En mooi dat ik namens gigantisch veel mensen spreek, want we zijn allemaal even gek op je. Van redactie en collega-schrijvers tot honderdduizenden Franska.nl-lezeressen. Ik lees al je stukjes vooraf, maar zal maar eerlijk bekennen dat ik ze nog een keer lees als ze online staan. Heerlijk. Genieten. Lachen, meeleven, stiekem ook nog dingen van je leren en elke keer weer uitkijken naar de volgende.

 

Lieve Wieke, 

Een hele dikke vette zondagse kus vanuit Brabant

 

En PS Zo prachtig wat Wieke allemaal voor de mensen in Zambia heeft gedaan. En nog wil doen. Daarom even het rekeningnummer waar je kunt doneren voor een waterpomp in Zambia. NL73INGB0667119698 t.n.v. W.J.Bleichrodt-Biesheuvel (onder vermelding van ‘Waterpomp voor Zambia’). Dit had natuurlijk helemaal niet onderaan in een PS-je moeten staan. Maar goed. Het staat er in elk geval. 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska