Franska.nl X Flinders

 

Dit koop ik als die pubers eindelijk het huis uit zijn

 

Wat was ik blij met m’n eerste eigen huisje. Eindelijk kon ik een echte bank neerzetten.

 

Ik had een pistachekleurig (want jaren negentig) namaakleren bankje van een vriendinnetje overgenomen in ruil voor een doos bonbons. Spuuglelijk natuurlijk, maar goed, ik had een bank.

 

Toen ik later met mijn meneer ging samenwonen kwam er eindelijk een nieuwe. We kozen voor een knalrode bank met linnen bekleding. In de winkel zag ie er zo gezellig uit, maar toen hij werd geleverd schrok ik me wezenloos. Hij was wel erg rood. Helaas was ie ook zo stuk, waardoor er jaren van die foulards (lees: grote lappen) overheen lagen. Maar met onze knoeiende kleuters was dat niet zo heel erg.

 

Daarna wilde ik een loungebank met zachte kussens. Na een jaar zeuren stond ie in de woonkamer beeldig te zijn. Hij zat namelijk voor geen meter, het leek wel een slagroomsoes. Als je er eenmaal in zat, kwam je er nooit meer uit. Het was meer hangen dan zitten. En ik had spijt als haren op m’n hoofd.

 

Maar mijn pubers en hun vrienden vinden ‘m geweldig. Deze bank is de hangplek van de buurt geworden. Zij hangen en chillen erop dat het een lieve lust is, liefst met een pizzapunt en een vol glas cola in de hand. Als ik roep dat ik geen vlekken van tomatensaus op de bank wil, roepen ze heel hard: ‘Boeien!’

 

Eerlijk gezegd droom ik er stiekem van dat mijn pubers op kamers gaan want dan koop ik eindelijk een fatsoenlijke bank. Eentje die lekker zit en goed gemaakt is. Zoals die van het Nederlandse designlabel Zuiver. De naam zegt het al: puur en zuiver in vorm en materiaal. Zuiver maakt de mooiste banken in hout, staal en wol. Ik verheug me nu al op een bank die én lekker zit én waar geen puber op te bekennen is.

 

 

 

Dit is geen gewone bank! Deze Jean is in drie kleuren verkrijgbaar en gevuld met PU-foam, een schuim dat zich vormt naar mijn houding. Hierdoor zit ik altijd extra lekker.

 

 

 

Of ik kies voor deze luxueuze, met schuim gevulde King met een indrukwekkende breedte van wel 272 centimeter.  Daar kunnen we makkelijk met z’n vieren op luierikken. Onder het bankstel zitten plastic pootjes van 5 centimeter hoog. Handig als je er een stofzuiger onderdoor wil halen. 

 

 

 

 

 

Ik zie me na een lange werkdag al helemaal loungen op Fiep, zo heet deze groene fluwelen beauty. Mijn kop thee parkeer ik zo op de extra brede armleuning. Liever een andere kleur? Je kunt kiezen uit wel 6 verschillende tinten in velvet look. 

 

 

 

 

Deze roze leukerd met haar stoere zwarte pootjes heeft een riante, diepe zit. Lekker als je zo lang bent als ik. Liever een stoere tint? Jaey is leverbaar in verschillende Martindale-stofsoorten en kleuren. 

 

 

 

 

Deze heet Summer, mijn favoriet. Dat kan ook niet anders met zo’n naam.  Als de pubers dan in het weekend thuiskomen kruipen we weer met z’n allen bij elkaar op deze 4,5-zits. De kussenhoezen kan je eraf halen, dus als de pubers dan zitten te knoeien, roep ik heel hard: ‘Boeien!’ 

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit