Dit is pas echt thuis uit eten

 

Normaal zakken we in mei of juni af naar Zeeland, daar waar de vis verser dan vers is en je het zout nog bijna proeft.

 

Ik schuif aan bij een bevriende chefkok die fenomenale Oosterscheldekreeft van de barbecue maakt en proef wijn van de Kleine Schorre. Het is een traditie en voelt altijd een beetje als thuiskomen.

 

Maar niet dit jaar, want de restaurants zitten op slot, waardoor wij niet aan afzakken doen en de Zeeuwse vissers dus ook met de handen in het haar zitten. Ik heb een tip, waarmee je zelf thuis uit eten kan én de vissers helpt. Voor ik verder ga moet je nog wel even weten dat er een extreem strikt beleid is op de vangst van Oosterscheldekreeft om te zorgen dat ze blijven bestaan.

 

Dek de tafel, kleed jezelf mooi aan en bestel kreeft aan huis bij Fishtales. Je kan laten bezorgen op donderdag en vrijdag. Wat je krijgt? Twaalf platte oesters die je zelf opent met een handige gebruiksaanwijzing en bijgeleverd (ook handig!) oestermes. Twee halve gekookte Oosterscheldekreeften. Knapperige garnituur. En een wijn van de Kleine Schorre zo fijn, dat je wilde dat er niet één maar twee flessen in de doos zaten. Het is trouwens wijn van Nederlandse bodem, wat het voor mij nog leuker maakt.

 

Het zou kunnen dat ik bij elke hap uitgeroepen heb hoe lekker het was. Het zou ook kunnen dat de kreeft over tafel schoot, omdat we geen stukje ongeproefd wilden laten. Ik belde metéén mijn schoonmoeder om te zeggen dat zij dit ook wilde. En ik heb me thuis nog nooit zo ‘uit eten’ gevoeld als deze avond. Voor herhaling vatbaar.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans