Nationale Takkiedag

 

Mocht je me zoeken op zaterdag 11 mei dan ben ik druk met heel belangrijke zaken.

 

 

 

Het is dan weer de Nederlandse Dag van de teckel. Voor alweer de elfde keer organiseert dierenspeciaalzaak ’t Dierenparadijs in Zoetermeer het allerleukste evenement van het jaar. Want wat is er nou gezelliger dan met meer dan duizend teckeltjes bij elkaar te zijn? Ze komen van heinde en verre, uit binnen- en buitenland. Ooit begon het als een stage-opdracht maar inmiddels is het een evenement van heb ik jou daar. 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Nederlandse dag van de teckel (@nederlandse_dag_van_de_teckel)


 

 

Er is weer een heel grote braderie met meer dan tachtig kramen met de leukste spulletjes voor teckels en hun personeel. Van tuig tot kluif en allerlei andere geinige zaken voor de echte teckelgek. Maar er is ook veel te doen. Zo is er een teckelspeelplaats met een stormbaan voor de stoere Takkies onder ons, een escapetour voor teckel en baasje, en in de beautysalon worden de nageltjes geknipt en kun je het gebit van je hondje laten checken. Er is teckelbier, teckelijs, een teckellunchbox en een gezellige teckelpicknick.

 

Zo klein als ie is, een teckel blijft wel een jachthond met een forse speurneus en daarmee kan hij ook nog meedoen aan een speurtocht naar het gouden bot.

 

Maar het klapstuk van de dag is toch wel het moment om 12.00 uur als alle Takkies op de foto gaan. Dat wordt me toch een spektakel! En wat ik nog het allerleukste vind… met honderden baasjes samen zijn die net zo dol op hun hondje zijn als ik. 

 

Dus mij niet bellen op zaterdag 11 mei. Tussen 10.00 – 16.00 uur ben ik in de Takkiehemel bij ’t Dierenparadijs aan de Dorpsstraat 136 in Zoetermeer. 

 

Wil jij ook naar de teckeldag komen? Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen met jouw voor- en achternaam en de naam van jouw teckel(s) (max 1 aanmelding per huishouden) naar: tdierenparadijs@gmail.com De inschrijfkosten voor deelname inclusief een goodiebag zijn 5 euro.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit