Dit betekent jouw seksfantasie volgens de experts

 

Wat een droom over seks met je ex betekent legden we al een keer uit. Maar wat betekent die ene fantasie over zoenen met een vreemde, bondage of een triootje eigenlijk?

 

Volgens experts heeft bijna iedereen fantasieën over seks en hebben ze ook allemaal een betekenis.

 

Belangrijk om te onthouden in het geval van een fantasie is dat het prima is als dat een fantasie blijft. De meeste mensen willen helemaal niet dat het werkelijkheid wordt, maar zijn tevreden met het fantaseren an sich. Uit onderzoek blijkt dat seksuele fantasieën vaak gaan over rollenspel, controle hebben of juist verliezen, trio’s en chantage. Maar wat betekenen ze? Nou, het zegt in ieder geval meer over je karakter dan dat je misschien dacht. En nog een leuk feit dat blijkt uit het onderzoek van schrijver Justin J. Lehmiller: vrouwen zijn véél intenser en hebben meer lef in hun fantasieën, terwijl mannen juist emotioneler zijn dan verwacht.

 

Rollenspel: je hebt gevoel voor drama en leeft dit graag uit in de slaapkamer. Het lijkt erop dat hoe opener je bent, hoe meer je openstaat voor het ontdekken van alle seksuele fantasieën. Dit kan een rollenspel zijn, maar ook één van de volgende opties.

  

Seks met iemand van hetzelfde geslacht (als je dit in het dagelijks leven niet hebt): je bent stukken ruimdenker dan iedereen van jou verwacht.

 

En plein public: je bent niet vies van een risico en zoekt dat ook graag op. Het zou dus zomaar kunnen dat de bungeejumper ook graag seks op publieke plekken heeft.

 

Bondage: je wilt graag de controle uit handen geven, omdat je die normaal wel altijd hebt. Fantasieën die in de taboesfeer passen, zoals BDSM, komen vaker voor bij mensen die introvert zijn.

 

Betrapt kunnen worden: je bent graag het middelpunt van ieders aandacht.

 

The more, the merrier: mensen die fantaseren over trio’s, groepseks of verliefd zijn op meerdere mensen tegelijk zijn juist erg extravert in hun gedrag.

 

Bron: HuffPost & AD

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans