Dit alcoholische drankje is een wonder­middel voor de huid

 

Wijntjes drinken we het liefst elke dag, maar overmatig drinken is niet goed voor onze huid.

 

Zo zou je van rode wijn extra rimpels, vergrote poriën en rode vlekken krijgen, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar een goed glas rode wijn, daar zit toch wél iedereen op te wachten? Zucht, het is een tweestrijd waarbij we heus een goede middenweg vinden, maar wat blijkt? De dagen dat je een glaasje skipt hoeft allesbehalve no wine for you te betekenen, tenminste, als je team rood bent.

 

Rode wijn blijkt namelijk een ontzettend effectief ingrediënt te zijn voor de huid. De drank bevat anti-aging en ontstekingsremmende eigenschappen, die zowel op korte als op langere termijn een positief effect op de huid zouden hebben. Sterker nog, een wijnmasker kan zelfs huidziekten als rosacea verhelpen. En ook zou het zuur van de druiven dode huidcellen verwijderen om verkleuring, droogheid en vlekjes te verhelpen. Ik zeg: proost!

 

Oh, en ben je benieuwd hoe je aan zo’n red wine face mask komt? Je maakt ’m gemakkelijk zelf. In plaats van in je glas, schenk je de rode wijn in een kom. Hiervoor kun je het beste niet al te oude wijn gebruiken omdat je zo min mogelijk gist in het masker wilt hebben.

 

 

Meng de wijn vervolgens met Griekse yoghurt (die ervoor zorgt dat de zuurgraad van de wijn in balans wordt gebracht) et voilà, je gezichtsmasker is al klaar. Laat het masker zo’n tien minuten intrekken en spoel het vervolgens met lauw water af, dan moet jij eens opletten hoe goed die rode wijn je doet.

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl