Dichterbij de horeca dan dit ga je niet komen
 

Het liefst werk ik in een koffietentje waar je ook lekker kunt lunchen. Laptop goed vol, lange to-do list en om acht uur beginnen met een dubbele espresso.

 

 

Je gelooft niet hoeveel werk ik daar gedaan krijg, zonder dat ik mijn noise cancelling koptelefoon nodig heb. Ik werk namelijk lekker op dat geluid, dit schijnt een principe uit de feng shui te zijn trouwens. Je hebt geroezemoes op de achtergrond, maar je hoeft er niets mee omdat het niet voor jou bestemd is. Wat het ook is, ik mis het. En nu zag ik op LinkedIn ineens een briljante tip. Net als dat je op Spotify een afspeellijst hebt voor baby’s met white noise (wat ongeveer klinkt als een overactieve afzuigkap), heb je dus ook Café Sounds. Je hoort het kletteren van bestek in de keuken, het geschuif van borden door de vaatwasser, het klinkt alsof er zeker honderd man om je heen zitten te lullen en af en toe hoor je iemand heel hard lachen. Maar alles is net niet hard genoeg om het op te pikken. Precies zoals ik het geluid in mijn lunchtentje graag heb. Het werkt troostend, zeker als je de horeca net zo mist als ik. En bijkomend voordeel: het overstemt het gebel van thuiswerkende huisgenoten.

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans