Deze zondag is ook een windag

 

Deze zondag is het ook een windag! Vandaag een prijs voor iedereen die wel houdt van een goed en misschien wel echt gebeurd verhaal.  

 

 

 

Niets is zo lekker dan op een zondagmiddag in de herfst te verdwijnen in een goed boek. En ik heb met toch een parel voor je gevonden; Alia Emma.

 

Ze wordt ook wel de vrouwelijke James Bond genoemd, deze Emma Makepeace. Ze heeft net de training tot geheim agent afgerond en wordt meteen in het diepe gegooid met een belangrijke missie.

 

‘Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, van de ene kant van Londen naar de andere kant begeleiden om hem in veiligheid te brengen. Russische spionnen zitten hem op de hielen. De Londense surveillancecamera’s zijn gehackt door de Russische overheid en Emma moet alles op alles zetten om uit beeld te blijven, elke straathoek en elk steegje wordt in de gaten gehouden. Het openbaar vervoer en taxi’s moeten ze vermijden. Pinpassen kunnen ze niet gebruiken. Emma heeft twaalf uur de tijd om haar missie te voltooien. Wanneer haar contactpersoon ineens onbereikbaar is, kan ze niemand meer vertrouwen. Eén verkeerde beweging kan voor zowel Emma als haar beschermeling de dood betekenen…’

 

Dit geweldige verhaal is geschreven door iemand met verstand van zaken. De naam van de schrijfster, Ava Glass, is namelijk een pseudoniem van een Britse auteur die eerder voor de Britse overheid werkte en daar zoveel meemaakte dat ze genoeg inspiratie had voor een heuse thriller. En dit eerste deel is nog maar het begin, want ze heeft genoeg gehoord en gezien om een hele reeks fantastische boeken te schrijven.

 

 

Ben jij ook zo dol op spannende verhalen, stuur dan vooral je naam en adresgegevens aan winnen@franska.nl en wie weet ploft het boek binnenkort bij jou op de deurmat.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit