Deze zangeres was bijna ge­diskwali­ficeerd voor het Songfestival

 

Maar uiteindelijk won ze het! En we zijn nog steeds blij dat ze meedeed, want wat was het liedje prachtig.

 

Ik heb het over Marie Myriam uit Frankrijk die in 1977 meedeed met het liedje L’oiseau et l’enfant (de vogel en het kind). De prachtige gouden jurk die ze aanhad, en een heldere stem die in het Frans zo prachtig aan het zingen was. Ik spreek geen Frans, dus versta er niks van, maar toch word ik helemaal geëmotioneerd door dit lied. En dat is dan ook vast en zeker de reden dat ze gewonnen heeft. 

 

Je vraagt je natuurlijk af waarom ze bijna gediskwalificeerd was. Dat komt omdat het liedje drie minuten en acht seconden duurde, en er is een strikte regel, tot op de dag van vandaag, dat het liedje niet langer dan drie minuten mag zijn. Daarom zong ze het lied tijdens haar optreden lekker snel, en was ze volledig buiten adem toen ze klaar was. Maar dat was het allemaal waard. En na haar winst was het dubbel feest, want toen de klok om middernacht twaalf keer sloeg, vierde ze haar twintigste verjaardag. En als dat geen mooi cadeau is geweest, dan weet ik het ook niet meer. 

 

 

Herinner je je dit ook nog zo goed, en zou je haar nog eens live willen zien optreden? Dat kan! Over 26 dagen kun je Marie, samen met veel andere oud-winnaars van het Eurovisiesongfestival zien opreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest.Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticket Master.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn