Deze twee Zweedse crimi’s wil je gaan zien op Netflix

 

Als er iets spannend is, dan zijn het wel Scandinavische crimiseries. Dat hoef ik je natuurlijk niet meer te vertellen.

 

Ik ben nog steeds volledig lyrisch over Kalifat, oftewel zo’n serie waarbij ik heel irritant mensen commandeer dat ze deze ‘echt móeten kijken’. Deze overslaan of niet goed vinden bestaat niet in mijn wereld. En ik zeg nu alvast sorry, want dat gaat waarschijnlijk weer gebeuren. Met maar liefst twee series.

De series The Lawyer en Rebecka Martinsson worden namelijk op 1 september toegevoegd. En dat komt mij persoonlijk niet heel goed uit, want 1 september is mijn verjaardag — waarop ik voor de tiende keer 21 word — en dan is het ook zo raar om je de hele dag binnen op te sluiten met series. Aan de andere kant: it’s my party dus grote kans dat dit wel precies is wat er gaat gebeuren. 

 

The Lawyer oftewel Advokaten is een serie die in 2018 voor het eerst te zien was, en nog steeds loopt. De hoofdrolspeler is — je verwacht het niet — inderdaad een advocaat genaamd Frank Nordling, die er achterkomt dat de belangrijkste cliënt van zijn firma verantwoordelijk is voor de moord van zijn ouders. Na die ontdekking is hij uit op wraak en raakt hij langzamerhand verzeild in de Zweedse onderwereld. Klinkt veelbelovend!

 

Rebecka Martinsson heeft een bekend gezicht, namelijk Ida Engvoll en die kennen we van The Bridge. De serie stamt alweer uit 2017 en draait — wederom verwacht je dit niet — inderdaad om Rebecka Martinsson, een succesvolle jurist. Zij helpt de politie met het oplossen van misdaden, nadat een jeugdvriendin van haar dood wordt aangetroffen. Tip: Netflix komt alleen met seizoen één op de proppen, maar seizoen twee is te zien op NPO Plus. Handig.

 

Ik ben wel heel benieuwd of Netflix met het nagesynchroniseerde werk komt (alsjeblieft niet) of met de Zweedse versie. Het lijkt mij dat het laatste het geval is, dus dat is alvast een heel groot pluspunt. Die nasynchronisaties vind ik toch altijd zo duf. Dus dit worden twee heel fijne toevoegingen want beide trailers zien er behoorlijk goed uit. Dat wordt genieten.

 

Beeld: AVA

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer