Deze smores met chocolade en aardbeien wil je zsm maken

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Deze smores met chocolade en aardbeien wil je zsm maken.

 

 

Brie van de BBQ, geloof ons dat wil je. Maar na zo’n dip hartige kaas ben je wel toe aan wat suiker, nietwaar? Collega Lilian van Amayzine maakte de S’mores van haar leven en wij zijn nu ook fan. Gesmolten marshmallows met chocolade, koekjes en verse aardbeien; verrukkelijk!

 

INGREDIËNTEN:

  • melkchocolade
  • verse aardbeien
  • marshmallows
  • Een pak theebiscuit of andere lievelingskoekjes

 

Ooit S’mores gegeten? Het is hét go-to toetje bij het kampvuur als je het een gemiddelde Amerikaan of Canadees vraagt. Maar de geroosterde marshmallows (daar is dat kampvuur natuurlijk handig voor) en een dikke laag chocolade tussen twee cookies kan een behoorlijke aanval op je maag zijn. Deze S’mores summer edition, met heel veel aardbeien, is wat luchtiger. En zelf maken doe je ‘m dus echt heel makkelijk!

 

Zo maak je de Strawberry S’mores van de BBQ

  • Slinger je barbecue aan. Breek de chocolade in 10-12 stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden.
  • Verdeel de marshmallows over een gietijzeren pan (of doe ze in een aluminium grillschaal) en leg de chocolade ertussen. Bak 3 à 4 minuten met de deksel erop op de barbecue tot de marshmallows lichtbruin kleuren en zacht worden. Verdeel de aardbeien over de marshmallows, steek de biscuits erin en voilà, je bent in 3, 2, 1… Smoreverliefd.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Albert Heijn (@albertheijn)

 

Beeld: Albert Heijn, bron: Allerhande

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav