Deze oerwijn is helemaal van nu

 

 

Voor een lekker prijsje zet je deze bijzondere fles op tafel…

 

Toen ik laatst bij de Albert Heijn een mooie fles uitzocht voor een gezellige borrel met vrienden zag ik de vrolijke flessen van Wijntje met de geinige etiketten van opvallende oermensen. Een heus eerbetoon aan de wijnmakers van duizenden jaren geleden die toen al doorhadden hoe ze fantastische wijn konden maken. Wijntje combineert de kennis van toen met de technieken van nu, waardoor je een heerlijk sappige wijn krijgt waar geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen.

 

Oerend lekker want de druiven van Wijntje groeien op de zonovergoten hooglanden van Spanje, op de plek waar de druif oorspronkelijk vandaan komt. Kwalitatief hoogwaardig en duurzaam, gemaakt zoals wijn ooit bedoeld is. Dus bio zonder pretenties, en omdat er tijdens de vinificatie van de wijn nergens gebruik gemaakt wordt van dierlijke middelen is hij ook nog eens vegan friendly.

 

 

Je kunt in het schap kiezen voor de Tempranillo, gemaakt van Tempranillo-druiven uit de Spaanse regio La Rioja, die ervoor zorgen dat deze rode wijn een rijke, volle smaak krijgt die het uitstekend doet bij een winterse stoofschotel, maar ook heerlijk is bij een uitgebreide borrelplank. Of je legt de Verdejo in je mandje, een zachte witte wijn met een fijne, lange nasmaak, uit Verdejo-druiven die groeien in het noorden van Spanje. Je voelt de zomerzon bijna weer op je huid. Dit wijntje is altijd goed want het bloemige en fruitige karakter is werkelijk overal lekker bij. Het past bijvoorbeeld perfect bij een mooi visgerecht. En vergeet niet om de Tempranillo of de Verdejo op je boodschappenlijstje te zetten voor de feestdagen, want met deze wijnen proost je ook prima aan het kerstdiner of met oud en nieuw. 

 

De opvallende flessen zijn in de winkel niet te missen want op de fles rood staat oerman Harrie te shinen en op de fles wit is Greetje de ster. Een grapje van de makers, maar Wijntje is, zoals ze zelf zeggen, meer dan een geintje. Gewoon een bijzonder goede wijn voor een lekker prijsje, exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €4,99 per fles. 

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit