Deze inwoner van Ierland deed iets bijzonders

 

Deze lokale inwoner stelde zijn Green Glens Arena ter beschikking.

 

 

De jaren negentig waren de gouden Songfestivaljaren voor Ierland. Het land won vier keer, in 1992, 1993, 1994 en in 1996. In 1993 was het Niamh Kavanagh die met goud naar huis ging met haar liedje In your eyes. In 2010 deed ze nog een keer mee, dit keer met het lied It’s for you, maar een tweede overwinning lukte haar niet. Ze werd ternauwernood drieëntwintigste. De editie van 1993 vond plaats in het Ierse dorpje Millstreet, dat niet groter is dan 1400 inwoners. Dit omdat een lokale miljonair zijn Green Glens Arena, waar normaal gesproken paardenwedstrijden werden gehouden, gratis als venue ter beschikking stelde. 

 

Ook zin om mee te zingen op de muziek van Niamh? Dat kan! Over twintig dagen treedt hij op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Er is een fantastische line-up met alleen maar oud-winnaars van het Eurovisie Songfestival.

 

Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticker Master. Zie ik jou 15 december? 

 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers