Deze celebrities hebben een eigen restaurant

 

Je hebt mensen die hun reizen boeken op basis van de Michelinsterrenrestaurants die ze nog willen afvinken. Zo’n persoon ben ik niet.

 

 

 

Maar eten bij Robert De Niro’s Nobu in Malibu of slapen in een hotel dat is opgericht door Charlie Chaplin… Dat vind ik dan wel weer leuk.

 

Er zijn meerdere celebs die een restaurant hebben omdat het een goede investering is, maar even goed zijn ze niet allemaal. De lijst die ik heb verzameld is dat wel. Dus maak maar een ooit-wil-ik-hier-eten-lijstje aan, want het zijn pareltjes die het de reis ernaartoe meer dan waard maken.

 

Little Pine, Silver Lake
Van wie? Moby
Het restaurant ziet eruit als een betere versie van je eigen woonkamer waar eigen foto’s van Moby hangen. Het restaurant is non-profit (al het geld gaat naar animal rights organisaties) en helemaal vegan. Het is uitgeroepen tot vega restaurant van het jaar en als je van cheese macaroni houdt, moet je hier zijn.

 

Tagine, Ryan Gosling

Als je ene vriend sommelier is, de andere chef en jij de aanzuigende werking hebt van een neodymium magneet, dan is de som gauw gemaakt. De chef is Marokkaans en channelt bij elk nieuw recept de geuren uit de keuken van zijn oma. En als ik zeg chocoladesoep van Ryan Gosling, dan ben je toch ook veranderd in een gesmolten versie van jezelf?

 

Rustic, Francis Ford Coppola

Laat Francis maar schuiven hoor. De Coppolaatjes hebben een resort in Belize (een bedevaartsoord voor mij want onze dochter heet Belize) en in Zuid-Italië. Ook heeft hij een eigen wijn (die standaard gekoeld in mijn ijskast staat) en dus ook nog twee restaurants. Rustic ligt iets ten noorden van Santa Rosa in Californië, in een ommuurde wijngaard waar je Italiaans (je kunt de Coppolaatjes wel uit Italië halen, maar Italië niet uit de…) eten en wijn geserveerd krijgt. Zelfde menu vind je bij Cafe Zoetrope in San Francisco.

 

Wist je trouwens dat mensen met een hoog IQ het liefst wijn drinken? Ik zeg het maar.

 

 

JBJ Soul Kitchen, Jon Bon Jovi

Was je niet verliefd op Jon Bon Jovi? Dan word je het nu. Hij heeft met zijn vrouw een non-profit community restaurant met, volgens de kenners, out-of-this-world-good-food en je betaalt wat je kan missen. Hoe. Lief.

 

Nobu Malibu en Locanda Verde, Robert De Niro

De Niro startte Nobu samen met chef Nobu Matsuhisa en rolde de meest luxe restaurantketen ter wereld uit. Nobu Malibu is een lieveling omdat je zo’n beetje in de zee zit als je eet. Locanda Verde is zijn restaurant in New York waar je zalig Italiaans eet.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach